Vrouwen zijn het mooist op 31

Vorige week schreef ik al over ouder worden, blijkbaar houdt het me toch meer bezig dan ik wil toegeven. En dat op een leeftijd waarop ik me, volgens de media, op het hoogtepunt van mijn leven bevind. Eerlijk gezegd hoop ik niet dat dit mijn hoogtepunt is, want hoewel ik best een inspirerend jaar (bijna) achter de rug heb, koester ik toch de stille hoop dat er méér minstens evenwaardige jaren voor mij in het verschiet liggen. 

IMG_4816

 

Op mijn 31ste ben ik getrouwd, werd ik zwanger van nummer vier, startte ik met mijn blog, ging ik meermaals op vakantie, maakten we onze huwelijksreis, slaagde ik voor mijn eerste jaar interieurvormgeving, begon verbouwing #oneindig, kreeg ik eindelijk grip op onze spullen, maakten we veel uitstappen, genoten we van de kleine dingen en werden de kinderen weer wat groter…

Eigenlijk was is het toch best een bijzonder jaar, als ik er zo op terugkijk.

MEDIA

Vouwen zijn het mooist op 31, blijkbaar. Zegt de media. De verwachtingen zijn hooggespannen, als ik dit allemaal lees:

Het Nieuwsblad beweert dat vrouwen het mooist zijn op 31 jaar
HNL zegt dat je vanaf 31 meer op je mama gaat lijken
WeWomen geeft aan dat vrouwen op hun 31ste hun seksuele hoogtepunt bereiken

Voor mannen ziet het er echter  minder rooskleurig uit.

Als ik alle onderzoeken mag geloven (of alle artikels die gebaseerd zijn op hetzelfde onderzoek) is 31 jaar voor vrouwen dus het beste jaar van hun leven. Of zouden ze gewoon bedoelen dat het vanaf volgend jaar alleen maar bergafwaarts zal gaan met me?

Morgen word ik 32.

 

Ben jij de 31 al gepasseerd of heb je het euforische jaar nog tegoed? 

Comments

comments

9 comments on “Vrouwen zijn het mooist op 31

 1. Hiep hiep hoera!
  Ik ben vorige maand 31 geworden, dus ben nu heel erg benieuwd hoe fantastisch dit jaar zal worden. Het wordt in elk geval al een zomer om naar uit te kijken!

  1. Het is vast niet spectaculairder dan een andere leeftijd ;-), maar ik wens je alle moois en goeds toe!

 2. Hi Geertrui,

  Een dikke proficiat met je verjaardag 🙂

  Maak er een heerlijke dag van!

  Joke & Aart

 3. Dan ben je in hetzelfde jaar geboren als ik. Ik vind het geen zo’n magisch mooi jaar, maar wel een goedje. Al kijk ik er naar uit om 32 te zijn, want voor mensen uit ’84 is dat een extra mooi nummertje. Wie anders kan zeggen dat ze in 2016 2.0*16 worden?
  Gelukkige verjaardag!

 4. Ah, dan mag ik dus nog ruim een jaar wachten voor ik dat mooiste jaar ga ervaren. Ik merk wel dat ik me bewuster ben van het ouder worden. Zeker nu ik over een paar weken dertig word. Aan de andere kant besef ik me ook dat ik nog bij de jonge ouders hoor op het schoolplein. Wij zijn als gezin van zes compleet, terwijl onze bevriende leeftijdgenoten net aan de kinderen beginnen. Dat blijft toch eigenaardig.

  Alvast een heel fijne dag met je gezin morgen!

Comments are closed.