Traktatie: egel van watermeloen

Ik denk dat ik binnenkort maar eens een boek ga uitbrengen: knutselen met watermeloen. Vorig jaar trakteerde K. dit piratenschip, maar ook in de jaren voorafgaande aan deze blog hebben we al heel wat watermeloenen getransformeerd tot… van alles. Multi-inzetbaar knutselmateriaal, zo’n meloen. Zo wilde ik voor M. deze olifant maken, maar terwijl ik er mee bezig was kwam ik er achter dat dat met één meloen toch te krap was en werd het uiteindelijk een egel. Kan best – en die olifant bewaren we wel voor een volgende verjaardag. Over een paar weken hebben we immers al een andere meloenentraktatie op het programma staan.

egel watermeloen

Het traktatiebeleid van school is dat de kinderen liefst fruit of anders iets niet al te ongezonds trakteren. Geen snoep dus, of chocola, suikerspinnen of doosjes smarties. Ik ben blij dat ik daardoor geen keuze hoef te maken tussen wat de kinderen vragen omdat ze willen meedoen met de vriendjes, en hetgeen ik graag wil dat ze trakteren. En zolang de kinderen zelf ook fruitliefhebbers zijn komen we goed overeen. Of het nu een olifant of egel wordt, ik krijg het wel verkocht.

FRUITSTOKJES

Voor een vierjarige is een fruitstokje al indrukwekkend genoeg. Álles is indrukwekkend op een verjaardagsdag – van het krijgen van de kroon tot het kiezen van dienaren, van het bestijgen van de troon tot het uitdelen in de kring, van het zingen tot aan het geboorteverhaal, alles is indrukwekkend. Zo indrukwekkend dat ik het kind in kwestie met hoogrode wangen uit school haalde, te moe om iets te zeggen, voldaan van het kijken en zonder gespeeld te hebben.

En als je zo vol van indrukken bent, dan zijn 4 bosbessen, 2 druiven en een partje mandarijn ook wel genoeg. En dat allemaal in maart… daarmee zijn we toch al behoorlijk uit de band gesprongen.

Deze traktatie verdient niet de originaliteit- of schoonheidsprijs, maar is een tegenwicht voor al die gelikte Pinteresttraktaties. Hoe zelfgeknutseld zijn jullie traktaties?

 

Comments

comments

4 comments on “Traktatie: egel van watermeloen

  1. Héél leuk gedaan! Echt. Ik probeer ook niet in de val te trappen van de pinterest-waardige traktaties. En ik vind het ook super dat er op school geen cadeautjes mogen uitgedeeld worden en geen chocola ed. Het mag wel cake zijn, dus bak ik gewoon appelcake. Zij het dit jaar met appel-sterretjes in, een beetje vrolijkheid mag wel hé 🙂
    Liesbeth onlangs geplaatst…IK GA OP REIS EN IK NEEM MEE… #40dagenbloggenMy Profile

    1. Desondanks maak ik dankbaar gebruik van alle mensen die Pinterest vullen met ideeën. Dat scheelt me weer een hoop denkwerk!

Comments are closed.