Suggesties voor een duurzaam kraamcadeautje

Dit bericht is wellicht een vreemde eend in de bijt – maar die nieuwe Vossenbaby, dat is me er pas eentje! Hij is de liefst, schattigste en mooiste baby die ik ken, maar uitbreiding van de Vossenfamilie brengt ook dilemma’s met zich mee. Dilemma’s zoals: wat geven we een vierde kindje cadeau – een jongetje dat alles al kan krijgen van de grote broers en zus, maar die we wel willen laten voelen dat hij welkom is én ook een eigen individu in plaats van alleen maar “broertje van”.

Dit zijn maar wat vrijblijvende ideetje, voor mocht je iets tastbaarders willen geven dan enkel aandacht en liefde.

MATERIEEL CADEAU

Voor de kleine man is het natuurlijk fijn als hij spulletjes krijgt die speciaal voor hem zijn uitgezocht. Het meeste van wat hij nodig heeft zal hij de komende jaren van de brusjes krijgen – en alles wat hij niet per se nodig heeft trouwens ook.

Aan speelgoed en babykleertjes hebben we geen gebrek, maar we hebben nog wel een paar concrete (boeken-)wensen voor de kleine man op een online verlanglijstje gezet:

 • Verlanglijstje van de kleine man (klikbaar)
 • Wachtwoord: onze straatnaam + huisnummer (begin met een hoofdletter, straatnaam en nummer aan elkaar)
 • Vergeet niet om het cadeau af te strepen!!!

Verder kan je ons altijd blij maken met:

 • wollen kleertjes (in de kleinste maten hebben we al veel) (bv.webshop In de wolletjes)
 • ecodesign voor kinderen (bv.webshop Rewind design, Antwerpen)
 • antroposofisch speelgoed, zoals Ostheimer of Grimm’s (bv. bij Mandragora, Antwerpen)
 • verzorgingsproducten van Weleda
 • boeken van uitgeverijen zoals Christofoor en Lemniscaat

Uiteraard zijn er nog op veel meer adressen duurzame kindercadeautjes te vinden, dus we zijn benieuwd naar jullie ideeën voor het kleine Vosje.

IMMATERIEEL CADEAU

Als ouders van vier kinderen komen we vaak tijd tekort.
Een immaterieel cadeau in de vorm van

 • een vega(n) maaltijd
 • oppas
 • klushulp
 • uitje
 • slaaptijd

is dan ook zeer welkom! Want blije ouders is blije kinderen, toch?!

GOED DOEL

logoEerlijk is eerlijk: eigenlijk hebben we natuurlijk zowel een overvloed aan materiële zaken als aan qualitytime voor de kinderen. Op microformaat komen ze dan ook niks tekort. Maken we het kringetje echter iets groter, dan komen we op het niveau van de directe leefomgeving… en die is nog wel voor verbetering vatbaar.

Zelf proberen we zorgzaam met het milieu en de maatschappij om ons heen om te gaan, want het grootste geschenk dat we het menneke en zijn broers en zus kunnen geven is bijdragen aan eerlijke wereld en hen vertrouwen in de toekomst schenken. Aangezien de lokale natuur nog wel steun kan gebruiken, stellen we graag Natuurpunt aan jullie voor: een onafhankelijke vrijwilligersvereniging die zorgt voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen.

Jullie gift gaat intergraal naar steun voor de Hobokense Polder (vlakbij Antwerpen) bij storting op onderstaand rekeningnummer:

 • Natuurpunt
  IBAN: BE56 2930 2120 7588
  BIC: GEBABEBB
  o.v.v. Gift project 7742 – geboorte Felix Vos

Wij ontvangen een lijst met iedereen die heeft bijgedragen, zodat jullie gift zeker niet “verloren gaat in de massa” (al is helaas geen sprake van “zo’n massa sympathisanten”).

Vanaf €40 ontvangt de gever in april 2017 een fiscaal attest voor belastingvermindering in België.

Het valt niet mee om een duurzaam kraamcadeautje te verzinnen voor een vierde, maar wellicht hebben we jullie wat op weg kunnen helpen. In elk geval wensen we voor ons kleine ventje een leven vol liefde, geluk, gezondheid, vriendschap, passie, veerkracht, doorzettingsvermogen, kansen, plezier, ervaring en alles wat hij zich maar wensen kan, met vooral een heleboel lieve mensen om zich heen. 

Comments

comments

One thought on “Suggesties voor een duurzaam kraamcadeautje

Comments are closed.