Something to share…

Sinterklaas is een uitgelezen kans om cadeautjes te geven die voor alle kinderen samen zijn. Spelletjes, bijvoorbeeld. Spelletjes en puzzels horen voor mij bij de basis van de speelgoedberg, dus ik vind het belangrijk dat de juiste uitdagingen voorhanden zijn. We waren echter toe aan een update van de spelletjeskast, want die kinderen blijven zich razendsnel ontwikkelen… 

IMG_0050

Ganzenbord is de grote favoriet van iedereen, en de oudste houdt van schaken, dammen en zeeslag. Er was echter nood aan meer uitdaging, dus die wens speelden we door naar Sinterklaas. Omdat het niet leuk is dat de oudste altijd alle nieuwe dingen krijgt, doopten we de spellengift om in “something to share”.

 RUMMY

9200000031284168Ik ben er achter gekomen dat de ouderwetse klassieke spelletjes vaak toch het leukste zijn, alle moderne varianten ten spijt. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, maar veel spelletjes zijn gewoon niet leuk, niet eerlijk, lelijk, we zijn er snel op uitgekeken. Als ik kijk naar wat de favorieten hier in huis zijn, dan scoren de klassieken spellen toch een stuk beter dan afgeleiden daarvan.

Rummikub is een voorbeeld van waar we aan toe waren. S. toch, en ik met hem. Ik heb me laten vertellen dat Rummy en Rummikub bijna (?) hetzelfde zijn, dus dit is precies wat we zochten.

*nieuw gekocht, maar wel op de kerstbeurs van een school, aan een stand van Mandragora. Die winkel zou voor altijd moeten blijven bestaan dus zo’n zelfstandige steun ik graag.*

 UNO

1004004013389326

 

Het hoeft ook niet altijd een uitdaging te zijn: een potje Uno spelen is ook weleens leuk. Feitelijk is het het kaartspel pesten, maar dan in een iets eenvoudigere variant. Precies waarover ik hierboven klaagde dus 🙂 Maar de kinderen vinden Uno leuk en ik hoef er niet zoveel bij na te denken. Win-win dus. Laten we het daarom maar houden op: een moderne klassieker.

*nieuw gekregen, bij aankoop van een ander product… Normaal hou ik helemaal niet van zulke acties en roept dat eerder weerstand dan aantrekkingskracht op, maar aangezien ik weet hoe graag ze het wilden hebben ben ik overstag gegaan. En nu heb ik spijt, want op elk kaartje staat het merk gedrukt… *

 

IQ CABIN

smartgames-iq-cabin_verpak

 

Dit spelletje speelden we laatst bij opa en oma en alledrie de grote kinderen waren direct enthousiast. Het is een spel met 12 verschillende puzzelstukken en meer dan 200 opdrachten om figuren na te leggen. Neem de 12 puzzelstukken van het spelbord en leg de stukken terug als op de opdrachtkaart staat afgebeeld. Probeer nu met de resterende puzzelstukken het spelbord weer vol te leggen. De 144 twee dimentionale opdrachten variëren van eenvoudig tot zeer moeilijk. Naast twee dimensionale opdrachten zijn er ook 58 drie dimensionale piramide opdrachten.

Zowel het kind van 3, als 5, als 8 speelden dit op hun eigen niveau. De doorslaggevende reden om dit te kopen is echter dat ze het alleen kunnen spelen. Hoezee!

*tweedehands gekocht, nieuw is het niet meer verkrijgbaar*

PUZZEL

Fortress 100 pc Puzzle - Djeco-228x228

 

Voor puzzels geldt voor mij hetzelfde als voor spelletjes: deze horen beschikbaar te zijn op het juiste niveau. Bij ons zat er echter een gat tussen 58 en 200 stukjes, dus 100 stukjes zijn een welkome aanvulling. 58 is te makkelijk voor mijn 5-jarige, 200 nog net een beetje hoog gegrepen, maar 100 kan hij prima alleen leggen. De oudste puzzelt niet, dus daar hoefde ik eens een keer geen rekening mee te houden.

Djeco puzzels zijn altijd mooi, en ridders doen het goed bij de jongens.

*tweedehands gekregen*

Gezamelijke cadeaus: wel of geen succes bij jullie?

Comments

comments