Something they want…

Iets dat ze willen… wat willen ze niet?! Hun lijstjes zouden eindeloos zijn, moest ik ze niet hebben opgedragen het te beperken tot 10 dingen van Lego en 10 andere dingen. Keuzes maken, dat doet Sint ook. Het liefst zouden de jongens gewoon de Lego-catalogus in hun schoen stoppen, maar zo weet Sinterklaas nog niet wat ze nu het het liefste hebben… En het ergste is, hij geeft hen niet eens wat ze vragen. Waarom houdt Sint zich niet aan zijn woord?!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik heb het beloofd: ze krijgen something they want, something they need, something to wear, something to read and something to share. Maar… alleen al aan Lego lopen hun wensen in de honderden euro’s. Ze hebben een dure smaak net als hun moeder. Natuurlijk geeft de Sint hen iets waar ze blij mee zijn, maar in plaats van het kleinste, goedkoopste Lego-setje heeft Sint zelf wat bedacht… Hoewel beloofd is het niet altijd wat van hun lijstje. Ik hoop maar dat ze dat accepteren…

SOMETHING HE WANTS VOOR EEN BABY

something they want

Mijn baby wil nog niet veel meer dan melk en liefde, maar namens de kleine man heb ik een cadeautje voor hem gekozen waar hij vast wel blij mee is: Sophie de Giraf.

*tweedehands gekocht (en heel goed afgewassen)*

SOMETHING SHE WANTS VOOR EEN MEISJE VAN 3

something they want

 

Het verlanglijstje van het meisje van 3 is helemaal niet het verlanglijstje van het meisje van 3, maar van haar grote broers die namens haar de reclames opdreunden. Heel veel belang hecht ik dus niet aan haar lijstje, al weet ik ondertussen best waar ze blij mee zal zijn. Ze krijgt een poppenserviesje, omdat dat iets is wat echt alleen van haar zal zijn. De ervaring heeft immers geleerd dat haar Lego-setjes binnen de kortste keren door de broers worden ingepikt…

*nieuw gekocht, bij Ikea nog wel, maar het ligt al jaren in de cadeautjesdoos te wachten op een bestemming*

SOMETHING HE WANTS VOOR EEN JONGEN VAN 5

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Dit lijstje was er een waar eindeloos aan is gewerkt. Wensen veranderden, als ik het voorlas wist hij van een aantal dingen niet meer wat het ook al weer was en er moest worden geschrapt als hij weer iets nieuws verzon.

Wat betreft de Lego-wensen kan Sinterklaas toch nooit voldoen aan alle verwachtingen van de jongens. Het is niet alleen veel te veel en veel te duur wat ze allemaal vragen, maar daar komt ook nog bij dat ze helemaal niet spelen met sets zoals sets bedoeld zijn. Het wordt 1x in elkaar gezet en vervolgens worden alle stukjes verwerkt tot de meest inventieve creaties. Dát is pas met Lego spelen! Ik vind het geweldig wat ze allemaal bouwen, maar als er dan iemand op het onzalige idee komt om nog eens volgens het boekje iets te maken, zijn er stukjes kwijt of zitten verwerkt in een bouwwerk van een ander. Drama dus, en een extra reden om geen dure sets te kopen.

In plaats daarvan krijgen de jongens een grote (!) zak Lego die ik bij de kringloop kocht. Ik weet nog steeds niet of ik de hele zak voor samen geef of dat ik het deel door twee. Ik heb nog tot vannacht om er over na te denken… en dan fingers crossed of ze er blij mee gaan zijn.

*tweedehands gekocht*

SOMETHING HE WANTS VOOR EEN JONGEN VAN 8

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zie hierboven. Dat dus…

Twee van de spelletjes die erop staan heb ik hem ingefluisterd, en verrassend genoeg zal Sint die ook brengen. Alleen, niet voor S. alleen maar om te delen. Nog een spannend ding…

SOMETHING SHE WANTS VOOR MAMA

Ik wil alleen maar blije kinderen. Ik hou dan ook mijn hart vast voor de reacties als ze morgenvroeg vannacht beneden komen. Vanmorgen waren ze niet te doen zo gespannen, hoeveel ik ook mijn best doe om ze gerust te stellen.

Spiekpieten bestaan niet, Sinterklaas geeft aan iedereen cadeautjes, hij zal echt zijn best doen om iets te kiezen waar jullie blij mee zijn, hij heeft zelf ook ideetjes dus niet te teleurgesteld zijn als je niet alles van je lijstje krijgt, maak je geen zorgen, alles komt goed, …

Ik ben er klaar voor, alles ligt gereed.
Nog één dag spanning en dan komt alles eruit… Waarschijnlijk ook letterlijk, want een aantal van hen zijn net zulke zenuwpezen als hun moeder. Sorry jongens!

Wat willen jullie graag krijgen? Of jullie kinderen?

Comments

comments