Op de step, op de step…

Ofwel: wandelen met kinderen-die-niet-van-wandelen-houden zodat ze niet hoeven wandelen. Mijn kinderen zeurden over wandelen en zeurden om een step. Vandaag hadden we door dat 1 + 1 twee is, dus zijn we al steppend gaan wandelen door het decor van Stille Waters: het jaagpad langs de Schelde bij Hingene en Bornem. Keihard de moeite, ook als je niet van steppen houdt.

Stille Waters

Zaterdag 11.32: een prima tijd om met het hele gezin naar Decathlon te gaan om in vliegende vaart twee steps te kopen, zonder dat ik van te voren onderzoek had gedaan… Zie je wel dat mijn leven soms ook best spannend kan zijn?! Het geplande 6-12 cadeau werd ’s ochtends plots veranderd in een zomaar-tussendoor-cadeau, omdat ik het houten kasteel waar ze nét mee wilden gaan spelen juist had verkocht. Hoe en wat er gebeurd is, is echter een ander verhaal voor een andere keer.

STEPPEN

De jongens droomden al lang van een step. Ze zeggen dat ze er mee willen stunten, maar mijn kinderen kennende zijn het niet zulke stunthelden, dus ik heb ze aangepraat dat ze een step moesten kiezen waar ze vooral goed afstanden mee kunnen afleggen. Zo konden wij EINDELIJK een keer gaan wandelen zonder gezeur, gezanik en gezeul van kinderen. Dat heb ik zo gemist!

Ik zeg: zelfs op zaterdagmiddag kan je een topaankoop doen in een sportsupermarkt. Kwestie van je grenzen eens durven overschrijden om de grenzen van je kinderen te rekken. Zoiets.

Op de step op de step 
‘k Ben zo blij dat ik ‘em heb… 
En nou es even zien- 
Waar rij ik nou naartoe 
Naar Purmerend misschien? 
ik weet alleen niet hoe

(Annie M.G. Schmidt)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

JAAGPAD

We waren er al eerder geweest, het jaagpad in het Scheldeland. Ik wist dus dat het een perfecte plek is om te oefenen met steppen. Het is er overweldigend mooi, de zon deed haar uiterste best om de Indian Summer nog wat te verlengen en niemand had last van de stemoefeningen van de kleine F.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DE NOTELAER

Bezoek zeker ook Paviljoen De Notelaer, als je daar toch in de buurt bent (en dat ben je als je daar wandelt). Wij dronken er wat op het terras, maar ook het neoclassicistische gebouw is vrij te bezoeken. Alleen al de vloer daar is super de moeite om op te dansen te bekijken…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tip: lees de aanwijzing op de deur vóór je je kinderen laat “dansen in de balzaal”: schoenen uit of slofjes aan! (als we dat gedaan hadden was deze foto niet zo leuk geworden, heeft het toch nog nut gehad)

Hoe verplaatsen jullie op wandeling?
En waar vinden we nog meer step-vriendelijke wandelpaden?

Comments

comments