Natuurlijke make-up

Make-up en ik, dat is niet de beste combinatie. Niet dat ik het niet mooi kan vinden, maar ik weet er geen bal van af én het spreekt me ook niet genoeg aan om me er in te verdiepen. Tel daar een behoorlijke weerstand tegen heel de plamuur-industrie bij op en je kan je wel inbeelden hoe het gesteld was met mijn make-up collectie: niet aanwezig dus, op een eenzame mascara na. Tot de bruiloft naderde en ik dacht “als ik er nu niet aan begin, dan doe ik het nooit meer!”. En dat was het begin van mijn make-up-avontuur.

Minerale make-up
Lees zeker eens de tekst op de spiegel!

Natuurlijk is er niemand die je verplicht om je op te maken voor je bruiloft, maar zelfs ik vond het leuk om net wat extra aandacht aan mijn uiterlijk te besteden op die dag. Het probleem was alleen dat ik het zelf zou moeten doen! Aangezien we de avond vóór De Dag al op het eiland logeerden had ik geen gelegenheid om naar een schoonheidssalon te gaan, en ook geen van de 11 eilandbewoners van Tiengemeten is visagiste. Bovendien heeft geen van mijn familieleden die er ook logeerden ook maar enig verstand ervan, dus ik was op mezelf aangewezen. Gelukkig had ik een grondige training gehad bij Schoonheidsinstituut IO.

MAKE-UP ADVIES

Aangezien ik een totale beginner ben, en dingen graag in één keer grondig aanpak, wilde ik graag dat iemand mij zou adviseren welke producten en kleuren bij mij passen én hoe ik die zou moeten aanbrengen. Een belangrijke vereiste daarbij was dat het natuurlijke producten zouden zijn. Ik wilde vooral niet in een “hippe” salon terecht komen omdat ik me dan onzeker voel én ik wilde me niet opgelaten voelen omdat ik nog altijd een weerstand voelde tegen de hele onderneming.

Een rondje googlelen bracht mij bij schoonheidsinstituut IO in Antwerpen, en dat was exact de plek waar ik naar op zoek was. De eigen site omschrijft: De behandelingen zijn kwaliteitsvol en hebben geen glitter, glamour of walvisgeluiden nodig. De producten die gebruikt worden zijn natuurlijk en ecologisch verantwoord. En dat is precies hoe ik het heb ervaren.

VROUWENAVOND

1445807534311

Schoonheidsdingen zijn niks voor mij, dacht ik altijd, maar daar ben ik volledig van teruggekomen. Man, wat een zaligheid om je 4 uur lang te laten masseren, betuttelen, schrobben, insmeren, afwassen enzo. Ik ben een paar keer bijna in slaap gevallen, terwijl ik heerlijk achterover lag met een warm masker op mijn gezicht. Het licht was gedempt, de muziek stond zacht en de eigenaresse was op die momenten super discreet aanwezig.

Ik was echt opgeladen na die avond, en dat ga ik mezelf vaker gunnen. Pas op dat moment besefte ik hoeveel deugd een mens kan hebben van een avond compleet relaxen…

DUUR?

Is verantwoorde make-up (veel) duurder dan klassieke merken? Helemaal niet! De gebruikte producten zijn voornamelijk van Eyes Lips Face en  Mineralissima. Beide hebben een zeer betaalbaar (6 tot 14 euro) gamma van minerale make up. In tegenstelling tot klassieke make up bestaat deze voor 100% uit zuivere mineralen en natuurlijke ingrediënten. Doordat er geen parfum, alcohol, kunstmatige kleurstoffen of conserveringsmiddelen inzitten, verkleint de kans op huidirritaties en allergische reacties. Het biedt bovendien een bescherming tegen UVA- en UVB-stralen. 

Toen ik later nog een rode lippenstift ging kopen in een door mij goedgekeurde winkel, schrok ik echt van de prijzen daar. Wat dat betreft was ik dus véél goedkoper uit

Toen ik aan het eind van de avond moest afrekenen was het totaalbedrag uiteraard behoorlijk, maar daarvoor had ik wel ruim 4 uur privé behandeling gehad én een tas vol passende make-up geshopt. Wellicht was ik goedkoper uit geweest als er een visagiste met eigen producten was gekomen die mij zou hebben opgemaakt op mijn trouwdag, maar dat was wegens de locatie geen optie. Bovendien heb ik nu echt het idee dat ik zelf uit de voeten kan met de door mij aangeschafte spulletjes, én ik heb een heerlijke avond gehad.

 

Gebruik jij vaak make-up? En vind je het belangrijk dat het dierproefvrije, minerale make-up is?

Comments

comments

4 comments on “Natuurlijke make-up

  1. Wat leuk! Ik heb ook mijn eigen make-up gedaan op mijn bruiloft, omdat het lastig is een visagiste te vinden die enkel dierproefvrije producten gebruikt. Als je in de toekomst (als je huidige stash aan vervanging toe is) nog eens make-up gaat shoppen, dan kun je misschien ook eens naar LilyLolo kijken. Ze hebben ook erg fijne minerale make-up 🙂

    1. Ik denk dat het nog wel een tijdje duurt voor ik door mijn voorraad heen ben, maar dankjewel voor de tip! Ik heb het merk eens opgezocht en het ziet er inderdaad fijn uit.

    1. Zeker doen, het is zoooo fijn!
      Nooit gedacht van mezelf dat ik dit zou waarderen, maar ik ben helemaal om. Nu alleen nog tijd en geld vinden om nog eens te gaan 😉

Comments are closed.