Irrland

Soms wordt je binnen een paar maanden tijd door verschillende mensen getipt die allemaal hetzelfde idee voorstellen, en dan moet en zal je die tip ook opvolgen. In mijn geval was het een vrij onschuldige suggestie… hoewel ik wel vrees dat we nu vastzitten aan een nieuwe topattractie voor de kinderen. Niet heel evident, aangezien het bijna 2 uur rijden is van huis, maar heel het gezin vond dat het dubbel en dwars waard. Ik zal de tip dus doorgeven: bezoek eens Irrland!

Irrland

Net over de Duitse grens bij Venlo ligt Irrland. De site omschrijft het als een “boerderij belevingsoase” (maar dan een beetje anders geschreven), maar zelf geloof ik dat ze die definitie een beetje zijn ontgroeid. Wat 17 jaar geleden begonnen was als een soort Struisvogelnest, is inmiddels uitgegroeid tot een gigantische… speeltuin? Een pretpark durf ik het niet te noemen, aangezien er geen machinale attracties zijn. Hier is het entertainment zoals ik het ook bedoel: lekker zelf spelen.

SPELEN

En spelen kan je er! Er zijn hooibergen, springkastelen, boerderijdieren, vlotten, labyrinten, een maïszwembad, reuze legostenen, speeltuintjes, vliegtuigen, nog meer vliegtuigen, go-karts, heel veel glijbanen en nog veel, veel meer. En dan heb ik alle wateractiviteiten nog niet eens benoemd, aangezien die gesloten waren op de herfstdag dat wij er waren.

Irrland

De rode draad doorheen het immense terrein is Romeinen, in de meest denkbare kitscherige uitvoering. Voor mij had dat allemaal niet gehoeven, zo’n aankleding, maar soit, nu hebben de kinderen het Colosseum ook eens kunnen zien.

SFEERIMPRESSIE

IMG_0690 IMG_0683 fotoIMG_0706 IMG_0676 IMG_0698

 

PRAKTISCH

  • Droge kleding is geen overbodige luxe, ook niet voor volwassenen. Toen wij er waren, waren de waterattracties gesloten, maar neem bij mooi weer ook zwemspullen mee!
  • Polsbandjes met naam en telefoonnummer zijn ook aan te raden voor de kinderen. Zeker in de zomer kan ik me voorstellen dat kinderen heel gemakkelijk verloren lopen.
  • Je mag eigen eten en drinken meenemen in het park, en er staan heel veel picknickbanken om vrij te gebruiken.
  • De barbeque-fanaten kunnen er hun hard ophalen, want er zijn een heleboel bbq’s die gratis gebruikt mogen worden. Dit wordt dan ook veelvuldig gedaan, dus neem vooral alle ingrediënten en accessoires mee die de papa’s nodig hebben om hun eigen speeltuin te creëren.
  • Het park is gigantisch groot. Wij hadden onze opvouwbare bolderwagen mee, maar je kan er daar ook huren voor . Je hoeft niet bang te zijn dat ze op zijn als je komt, want ik heb de bolderkar-voorraadschuur gezien… de fabrikant heeft gouden zaakjes gedaan.
  • De toegang bedraagt 5,50 p.p. Een lachertjes dus vergeleken met “echte” pretparken.
  • JE KAN ER ALLEEN CONTANT BETALEN!

Am Scheidweg 1
47624 Kevelaer-Twisteden
Noord-Rijnland-Westfalen
Duitsland

Ben jij weleens in Irrland geweest? Hoe ver zouden jullie willen rijden voor een daguitstap? 

Comments

comments

One thought on “Irrland

  1. Zo dat ziet er leuk uit zeg! Het lijkt me heerlijk om daar eens lekker vrij mijn ding te kunnen doen. Merk dat het ‘kantoor zitten’ niet goed voor een mens is.

Comments are closed.