Fair Wear Friday

Zoals je wellicht al gelezen hebt bij mijn visie op duurzaamheid, is eerlijke mode voor mij heel belangrijk. In mijn ogen wil eerlijk zeggen: ofwel milieuvriendelijk en fairtrade geproduceerd, ofwel tweedehands gekocht of gekregen. Van de heersende trends weet ik weinig af. Mijn criteria om een kledingstuk te kopen is dat het mij staat (oh dat ellendige zelfbeeld!), dat het betaalbaar is én dat het duurzaam is.

 

14237561772_4e0d64d8a3_z
Logo ontworpen door Juffrouw Sanseveria, alias initiatiefneemster Leen

AFWEGING

Tweedehands, vintage of  ‘gewoon’ een gedragen artikel, spaart kostbare grondstoffen uit, verkleint de afvalberg en het veroorzaakt geen belastend productieproces. Meestal is het erg betaalbaar, en zeker in de vintage winkels kan je fantastische unieke stukken vinden die niemand anders (nog) draagt.

Van de andere kant wordt er door mij dan echter geen signaal afgegeven dat ik het niet eens ben met de huidige omstandigheden van de kledingindustrie. Door tweedehands te kopen val ik buiten het circuit en ben ik bezig met het ‘wegwerken’ van de keuzes van anderen. Daarom probeer ik per seizoen toch altijd een paar nieuwe items te kopen die de vraag naar eerlijke mode vergroten.

FAIR WEAR FRIDAY

Vanaf morgen doe ik mee aan Fair Wear Friday, een initiatief van Lies, Kelly en Leen.

De bedoeling is om minimaal 1 vrijdag per maand een “eerlijke mode post” te schrijven en/of eerlijke mode te showen. Ik laat de outfits van mijn kinderen ook meedoen, en als ik zo snel reken vrees ik al vrijdagen tekort te gaan komen dit jaar… Positief daaraan is dat de garderobe voor een hoog percentage eerlijk is, maar wellicht betekent het ook dat we stiekem toch veel kleren hebben.

En dat, terwijl ik ’s ochtends vaak wanhopig voor mijn kast sta omdat ik niks heb om aan te trekken!

Wil je ook deelnemen aan Fair Wear Friday? Van harte welkom! Kijk hier hoe je je kan inschrijven.

Comments

comments