Fair Wear Friday # Miss Green

Oké, het is dus geen Sint-Jan/ Sint-Janneke voor ons geworden gisteren… maar ik had wél nog eens gelegenheid om het feest te vieren in mijn lievelingsjurk van mijn lievelingsmerk: een bamboe maxi dress van Miss Green. 

Miss Green

MISS GREEN

Miss Green maxi dressMiss Green is een jong Nederlands modemerk, opgericht in 2008. Ik schreef al eerder over de onklopbare kwaliteit en vooral het grote draagcomfort van deze kleding. Dat is dan ook precies het uitgangspunt van de makers: kleding ontwerpen die ze zelf ook graag dragen. Mooi, comfortabel en zacht, gemaakt met liefde en respect voor de wereld en de mensen om ons heen. Duurzaam en fair ondernemen is vanzelfsprekend voor het merk, al blijft het pionieren in de Nederlandse modewereld.

Miss Green doet er alles aan om het vooroordeel te ontkrachten dat duurzame “mode” niet modieus zou kunnen zijn. Met twee nieuwe collecties per jaar gaan ze mee in de meest actuele trends – al zijn het vooral de tijdloze basics die het merk voor mij zo aantrekkelijk maken.

De kleding van Miss Green wordt gemaakt onder eerlijke arbeidsomstandigheden, waar mensen onder goede condities een volwaardig loon ontvangen. In de Indiase en Europese ateliers wordt gewerkt met GOTS-certificaat en volgens SA8000-standaard. Bovendien worden er geen schadelijke chemicaliën gebruikt en zijn de stoffen zoveel mogelijk biologisch. Om te controleren of er ook daadwerkelijk aan al deze duurzame eisen wordt voldaan gaan de mensen van Miss Green regelmatig om werkbezoek in de naaiateliers. Ze kijken niet alleen naar de feitelijke omstandigheden, maar proberen ook de mensen persoonlijk te leren kennen die de kleding fabriceren.

Voor Miss Green is duurzaamheid niet alleen een kreet, een productieproces of een stofje, maar vooral dat kleding lang meegaat. Een goede pasvorm, uitmuntende kwaliteit en makkelijke wasbaarheid zijn dan ook minstens net zo belangrijk als de eerlijke herkomst. En dat is precies wat ik zo waardeer aan de kleding en waarom het voor mij met kop en schouders boven andere merken uitsteekt: de tijdloze basics die moeiteloos kunnen worden aangevuld met meer fashionable items. Want hoewel mode pijlsnel verandert, verander ik niet zo snel. Al hoop ik stiekem dat die giga-buik bijna gaat splitsen in een baby + een platte buik…

DRAAGCOMFORT

Ik haalde hierboven al het enorme draagcomfort van mijn jurk aan, die bestaat uit 66% bamboe (zacht!) 66% bamboe, 27% organische katoen, 7% elastastane (rekbaar!). Het draagcomfort van de buikbaby begint echter wat af te nemen en mijn lijf voelt regelmatig geradbraakt aan. Tijd voor verandering dus.

Ik kan in elk geval niet zeggen dat ik er niet alles aan heb gedaan om de geboorte in gang te zetten:

Sint-Jan

 

… zoals met 9 dagen overtijd over het Sint-Jansvuur springen, bijvoorbeeld.

 

Wat is jouw lievelingsmerk van duurzame kleding? Draag je weleens Miss Green?

Comments

comments

7 comments on “Fair Wear Friday # Miss Green

  1. Wat een prachtfoto! Doorgaans lees en kijk ik alleen, maar dit commentaar kon ik toch niet voor me houden.

Comments are closed.