Fair Wear Friday # Een meisje in jongenskleren

50% gekregen + 50% zelf gemaakt = 100 % fair

Toen onze jongste een meisje bleek te zijn, was ik eerst wat verbouwereerd: ik wist vooral veel over tractors en graafmachines en was er op voorbereid die kennis verder uit te breiden met de derde spruit. Maar natuurlijk werd ik helemaal verliefd op ons meisje – en op haar garderobe. Want hoe leuk (kleine!) jongenskleren ook zijn, er zijn zóveel meer mooie meisjeskleren te vinden. De tweedehandsmarkt is er door overspoeld, en ik maak daar dankbaar gebruik van. Maar soms, heel soms, draagt de prinses ook iets dat van haar grote broers is geweest.

IMG_0241

  • Shirt
    Het shirtje heb ik derdehands gekregen van iemand die duidelijk beter is dan ik in het doen van witte was. Inmiddels zitten er wat vlekjes op die ik er niet meer uit krijg, maar dat is quasi onzichtbaar onder de salopette.
  • Salopette
    Dit is er een uit de oude doos: ik maakte het in de zomer van 2010 voor grootste broer S. Onverwacht overleed een goede kennis, en er werd een herdenkingsviering in zijn tuin gehouden waar S. mee naar toe ging. De dag van te voren naaide ik nog snel deze zomerse salopette voor hem, van een stofje dat ik al lang had liggen. Het was een compromis tussen iets gekleeds en iets geschikt voor kinderen. En als turnpakje lijkt het ook bruikbaar te zijn.

Maak jij weleens zelf kleding?

Comments

comments

2 comments on “Fair Wear Friday # Een meisje in jongenskleren

Comments are closed.