Fair Wear Friday # Lentegroen en zonnegeel

Omdat het niet altijd een heel verhaal moet zijn: gewoon eens Geertrui, in nieuwe kleding – dus helemaal niet zo gewoon. Ik maakte een begin met de lente-editie van mijn capsule wardrobe en koos voor een wintervest in zonnegeel en zomerse maritieme streep. Gemiddeld genomen is dat de lente, al lijkt het buiten wel herfst. Vier seizoenen in één foto – die andere 86 waren namelijk nog minder geslaagd dan deze. 

‘De fotograaf van dienst’ aka ‘oudste zoon’ hadden wat communicatieproblemen tijdens de shoot. Poseren is dan ook niet echt mijn ding… Terwijl hij experimenteerde met de vele knopjes, instellingen en functies op de camera -op een manier van een 8-jarige!- controleerde ik de tweede zoon boven mij in de boom en zorgde de dochtervoor de dat jongste zoon niet al de Lego van de broers overhoop kroop.

Ondertussen werd er gevraagd naar het avondeten, reageerden de spruiten verdeeld op het antwoord,  en at de kleine pruts alvast een Legoblokje als voorgerecht. De dochter pulkte het weer uit zijn mond, de spruit begon te gillen, de tweede bespiedde de buren en de oudste fotograaf had een geniale poseertip voor mij:

Maar wat ik eigenlijk heel de tijd al wilde zeggen: aanschouw de tuinmuur en zoek het verschil met deze foto. En sorry dat ik ervoor sta.

OUTFIT OF THE DAY

Broeken en ik… dat is toch geen goede combinatie. Ik draag ze wel graag, maar omdat ik mezelf er altijd zo mannelijk uit vind zien in een broek draag ik ze toch liever niet. Misschien eens een ander model proberen – of gewoon trouw blijven aan mijn kleedjescollectie.

 • vest: Komodo, toen gekocht tijdens de wintersolden. Nieuw! De kleur vind ik nog altijd prachtig, maar helaas is het garen van de knoopjes net iets minder duurzaam dan gehoopt. Of de eerlijke naaister is niet de meest goede werkneemster, dat kan ook.
 • top: Miss Green. Vers van de pers post: maritieme strepen voor het ultieme zomergevoel, al zijn ze niet heel flatterend voor lijven die nog niet bikini-proof zijn. Al een geluk dat het vestjesweer is!
 • broek: Esprit, 100 jaar geleden tweedehands gekocht bij Pardaf. Ze past, maar wellicht is het niet het goede model voor mij. Al een geluk dat ze lekker zit. En zwart is, dat maakt veel goed.
 • schoenen: Brako. Ik kocht ze bij wijlen ‘Today is a good day’ in A’pen en was meteen om: netjes, maar niet té. Geschikt voor onder een broek en kleedje. Een kleine hak maar niet zo laag dat ze net niks is. Precies goed, maar hoewel ecologisch geproduceerd niet vegan… Ik zou ze daarom niet opnieuw kopen, maar niks is duurzamer dan de schoenen nu koesteren en er zo lang mogelijk van genieten.
  (de schoenen pasten niet tegelijk met mijn hoofd op de foto, aldus S.

Volgende week, van 24 t/m 27 april, is het Fashion Revolution Week. Een week waarin extra aandacht wordt gevraagd voor de mode-industrie die nog altijd zeer belastend is voor mens en milieu. Een week waarin ik extra zal schrijven over het waarom van duurzame mode. Een week waarin ik mijn zoon bijles ga geven over de camera, het menu op voorhand bekend maak en de Lego laat opruimen. 

Comments

comments

6 comments on “Fair Wear Friday # Lentegroen en zonnegeel

 1. Haha, het is voor mij hét grootste struikelblok voor een FWF-posts: deftige foto’s van mezelf nemen.
  Toch proficiat aan de 8-jarige zoon om een toonbare foto te zorgen :-).
  Heel leuke outfit trouwens!
  Ik kocht vorig jaar ook een streepjes t-shirt van miss green, maar stuurde het terug omdat het ecru was ipv wit (en ik kan echt geen ecru of beige dragen). Maar deze lijkt wel echt wit. Ik zie dat er nieuwe binnen zijn; is deze echt wit?
  Liesbeth onlangs geplaatst…40 DAGEN BLOGGEN: THE ENDMy Profile

   1. haha 🙂
    zegt mijn tante (die ook zelf wasmiddel maakt): een vriend van haar werkt bij p&g en die heeft bevestigd dat het zelfgemaakt wasmiddel even goed is.
    Alleen bij vlekken misschien niet.
    Maar bon, dan doe je op de vlek wat good oldfashioned ‘bruine zeep’, zoals mijn oma dat noemt.
    Af en toe krijg ik home-made wasmiddel mee van mijn mama en ik merk het verschil niet hoor! (met eco wasmiddel dan/ p&g sponsor ik niet)

Comments are closed.