Fair Wear Friday # Dag van de Jeugdbeweging

Het is vandaag Dag van de Jeugdbeweging in Vlaanderen. Aangezien er sinds een paar weken een zeescout leeft in ons huis, vierden wij mee. Het is te zeggen: S. ging in vol ornaat naar school, want dat mag op deze dag. Trots als een zeewelp, fier op zijn uniform, tevreden dat hij de enige zeescout van de school is. Mijn aandeel bestond eruit om een foto van hem te maken, voor de schoolpoort, in de houding. Aanschouw hierbij de Fair Wear Friday – editie scoutsuniform. Ingerukt!

Dag van de Jeugdbeweging

Toen Meneer V. en ik nog maar met z’n tweeën waren, droomden we er stiekem al over dat al onze kinderen zondags naar de Zeescouts zouden gaan – zodat wij een dag met zijn tweeën zouden zijn. Oftewel: hoe we onze kinderen-die-er-nog-niet-eens-waren weer zouden kunnen uitbesteden…

ZEESCOUTS

Zowel ik als de man zijn als kind ooit naar de kennismakingsweekend van de landscouts geweest. We vonden het allebei he-le-maal niks, terwijl we ons nu niet meer kunnen voorstellen dat we het er niet leuk vonden. Het is toch super tof om een hele dag buiten te ravotten, een groepsgevoel te creëren, samen te werken, avonturen te beleven?!

Nu zijn zeescouts natuurlijk wel 1000x beter dan landscouts (aldus de leiding van S., mijn mening staat hier volledig los van ;-)), misschien dat de slechte herinnering daaraan ligt. Waarschijnlijker is dat ik toen al net zo min een sociaal dier was als dat ik nu ben…

Maar sinds enkele weken gaat S. dus naar de zeescouts. Het is nog wennen dat bijeenkomsten vergaderingen heten, we nu ook op zondag om 7.30 uur aan het ontbijt moeten zitten, S. van 9 tot 17 uur geëntertaind wordt door de leiding (stoere mannen!), de leiding niet alleen een eigen naam heeft maar ook een naam uit Junglebook en dat de (welpen-)wet en houding heilig zijn.

We moeten elke zaterdagavond praten als Brugman om hem te motiveren – en elke zondag een uitgebreide coolingdown ineen steken om zijn enthousiasme te temperen. Maar het is het waard – want stiekem geniet hij er enorm van!

UNIFORM

Dag van de Jeugdbeweging

Zelf aangekleed, dus een eerlijkere foto is er niet te vinden op deze blog!

Welpenpet: tweedehands gekocht op de Scoutsbasis
Sjaaltje: welkomscadeautje tijdens de eerste vergadering – toen we nog niet wisten dat dat zo heet
Trui: tweedehands gekocht op de Scoutsbasis
T-shirt: tweedehands gekocht op de Scoutsbasis
Broek: Brand New!
Kousen: Brand New! Er viel hier niks te kiezen, het hoort gewoon bij het uniform. Niet te vinden in het tweedehands circuit, dus ik hoop maar op een eerlijke oorsprong… We zullen er in elk geval goed voor zorgen en hopen dat ze nog worden kunnen doorgegeven aan de 3 jongere Vossenjongen. 
Kousenbandjes: tweedehands gekocht op de Scoutsbasis
Schoenen: tweedehands (duh) gekocht op een tweedehandsbeurs van de Gezinsbond

6/8 = tweedehands dus eerlijk aangekocht.
Die overige 2/8 (of 3/9, aangezien het o.a. een paar kousen gaat) hopen we ooit vierdehands te kunnen aanbieden aan de kleine F.

Maar eigenlijk hoop ik dat er zó enthousiast gespeeld gaat worden, dat ze volgend jaar tot de draad versleten zullen zijn…

Heb jij bij een jeugdbeweging gezeten?

Comments

comments

2 comments on “Fair Wear Friday # Dag van de Jeugdbeweging

 1. Ik ben een Chirogriet en was een overtuigde ook!
  Dat zijn wel lange bijeenkomsten (ahum vergaderingen). De Chiro was bij ons maar van 14 uur tot 17 uur of 17u30, maar wij hadden natuurlijk ook geen boten. 😉
  Wij hebben trouwens ons feest (toen we tien jaar samen waren) gegeven in de botenloods van de zeescouts van Linkeroever. Inclusief prachtig uitzicht op ’t stad!
  gerhilde maakt onlangs geplaatst…De leesclub tipt: de selectie van NathalieMy Profile

  1. Ooooh, ik wist niet eens dat je dat ook kon afhuren!
   Goede tip, voor als we weer eens een feestje geven, ooit 🙂

Comments are closed.