Enveloppen knutselen voor Valentijn

Woendag hebben de kinderen en ik kaarten geknutseld voor een aantal lievelingsmensen uit Nederland. Dankzij een toffe actie van van Postnl.nl kan je vandaag namelijk gratis Valentijnspost versturen. Een kus in plaats van een postzegel volstaat om je kaart op 13 februari te laten bezorgen bij een geliefd persoon. Of bij een officiële instantie, voor een glimlach om de mond van de secretaresse. 

Valentijnspost

Oké, niet al onze post is Valentijns-gerelateerd, maar hee, de postbode zal onze enveloppen heus niet openmaken. Bovendien hadden de kinderen al snel geen zin meer, dus vat het niet persoonlijk op als u zaterdag enkel post van andere aanbidders krijgt.

ENVELOPPENMAL

Sinds een aantal jaar vouw ik mijn enveloppen altijd zelf in plaats van ze te kopen. Dit is een leuke manier om ervoor te zorgen dat jouw post als eerste wordt opengemaakt door de ontvanger, mooie papiertjes op een nuttige manier te verwerken én zelf maken is leuker dan een product kopen.

In eerste instantie gebruikte ik mijn zelfgemaakte enveloppen enkel voor post aan vrienden en familie. Ze hebben toch iets… knutselerigs over zich. Nu de voorraad witte enveloppen er echter doorheen is, verstuur ik er ook post in naar banken, verzekeringskantoren en andere officiële instanties. Secretaresse zijn lijkt me persoonlijk best een saaie baan, dus hoe leuk is het dan als je een brief krijgt in een Snowman-omslag!

PAPIER

Ik heb een zwak voor mooie papieren en knutselspullen waar ik toch geen tijd voor heb. Bij De krantenkapper kocht ik deze enveloppenmal en ik beheerste me keurig om niet ook meteen een stapel mooie papieren aan te schaffen. Nu gebruik ik overschot van behang, pagina’s uit de Flow, landkaarten en boeken over surrealistische kunst van de kringloop. Daarbij valt het tenminste niet zo op dat de afbeeldingen ook op z’n kop worden gebruikt. Miró moest het eens weten

SNAILMAIL

Nu lijkt het net alsof ik heel leuk ben en mensen vaak kaartjes stuur. Wel, het tegendeel is waar! Ik zou willen dat ik zo leuk deed, maar meestal vergeet ik verjaardagen (ondanks een kalender) en verwaarloos ik de mensen die ver weg wonen schandelijk. Elke keer als ik post krijg neem ik me voor om ook zo attent te worden, maar om een of andere smoes komt het er dan weer niet van.

Ik kom uit een echte schrijversfamilie, waar een stop bij de brievenbus een dagelijks ritueel was op weg naar school. Mijn zussen hebben dit heel trouw overgenomen, maar bij mij ontbreekt er blijkbaar een gen. Of waarschijnlijker, een stukje karakter. Nu ik echter de voorraad enveloppen heb aangevuld en er een stapel kaarten op de bus is gegaan heb ik de smaak weer te pakken gekregen. Nieuwe goede voornemens zijn gemaakt!

Nu de kinderen nog langer dan een kwartier proberen te laten knutselen. Al wil ik hen ook niet als voorbeeld geven dat je betaalde diensten af kan kopen door te kussen…

 

Wie stuur jij vandaag een kaartje? Vóór 17 uur gepost, met een kus in de rechterbovenhoek, wordt deze morgen gratis bezorgd.

Comments

comments

6 comments on “Enveloppen knutselen voor Valentijn

 1. Wat leuk! Ik had al een kaartje (met postzegel) klaarliggen maar heb hem er weer afgepeuterd en ga op zoek naar lippenstift (die moet ik toch ergens hebben…..).
  Mijn moeder is jarig op valentijnsdag en ook mijn beste vriendin krijgt ieder jaar een kaartje. Alleen woont zij in België en ik in Nederland dus zal ik daar toch wel een postzegel op moeten plakken, een internationale zelfs 😉

 2. Ga jij de brieven dan in Nederland op de post doen? Ik vind het een geweldige actie, jammer dat ze dat in België niet doen.
  Leuk, zo’n enveloppenmal! Ik wil er al even een kopen om zelf enveloppen te maken, maar het is er nog niet van gekomen. Toch eens werk van maken. 🙂

  1. Toevallig was ik dit jaar zelf in Nederland aan het logeren, maar aangezien mijn man voor zijn werk ook veel in nederland moet zijn heb ik vorig jaar ook al mee kunnen doen 🙂 Helaas niet voor internationale post, hopelijk neemt BPost de actie snel over!
   Een enveloppenmal is echt leuk. Niet meteen het meest noodzakelijk product, maar een zelfgemaakte envelop is zoveel leuker dan een witte.

Comments are closed.