Eén volle maand geluk

26 juni – 26 juli. Eén maand F-geluk en hij is nu al niet meer weg te denken uit ons gezin. We hebben dan ook flink geïnvesteerd in teambuiling van onze nieuwe gezinssamenstelling. Niet dat we een nieuw samengesteld gezin zijn, dat is weer wat anders, al lijken sommige mensen dat wel te denken met “zoveel” kinderen. ‘En zijn die allemaal van dezelfde vader?!” is mij al gevraagd. Eh ja, en daarmee behoort deze vraag meteen tot de categorie van eerder gestelde denigrerende vragen die mij eerder gesteld zijn over kinderen…

Felix

Het was een maand die vooral VOL was. Vol met alle tegenstrijdigheden, emoties en praktische zaken die een groot gezin en een nieuwe baby met zich meebrengen. Maar vooral vol met geluk.

GLOBETROTTER

Ik weet niet of het iets te maken heeft met de enveloppen van zijn geboortekaartje, maar de kleine man heeft zich ontpopt tot een heuse globetrotter. Hij heeft in zijn 1-maandige bestaan al meer avonturen beleefd dan in veel andere kinderen in heel de zomer:

De eerste uitstap was naar de Zomerbar in Antwerpen, meteen gevolgd door een dag varen in de Biesbosch. We picknickten een dag in Speelbos De Elzen in Dordrecht, amuseerden ons een middag in het Nijntjemuseum in Utrecht, hebben gezonnebaad op het strand in Cadzand, proefden van het campingleven in De Lilse Bergen, maakten een echte fietstocht en hebben alle parken en pleinen in de buurt meermaals bezocht. Best veel, als je bedenkt dat we de eerste twee weken van zijn bestaan de deur niet uit geweest zijn.

KRAAMTIJD

Dat dit geen standaard kraamtijd is, is hiermee wel duidelijk. Zo gaat het nu eenmaal bij een vierde: life goes on. En eerlijk gezegd kost het minder moeite om met een uitpuilende bakfiets naar de fonteinen in Spoor Noord te fietsen en daar een middag te bivakkeren, dan dat ik thuis ben met de vier. Er is dan altijd wel iemand die iets van me wel – als ik geluk heb, want meestal zijn het er twee, drie of vier tegelijk.

We hebben wel het grote geluk dat F. een enorm makkelijke en tevreden baby is. Hij is een heel wakkere en alerte baby, die stiekem al meer op een kindje lijkt dan op een baby. Hij kijkt zo pienter en onderzoekend uit zijn donkere oogjes, alsof hij heel de wereld om zich heen al aan het ontdekken is. Het is verbazingwekkend hoe veel hij wakker is, maar hij lijkt het leven uit alles uit het leven te halen wat het te bieden heeft. Na de gebruikelijke strubbelingen overstroomt de borstvoeding overvloedig, meneer slaapt als hij er zin in heeft en anders is hij makkelijk tevreden te houden op schoot, in zijn stoeltje of in de draagdoek.

Die draagdoek is het tweede grote geluk. Ik heb alle kinderen veel gedragen, tot groot genoegen van iedereen. Gelukkig heb ik vier doekenkinderen, allemaal direct rustig werden van dicht tegen mama’s borst te zitten, veilig afsloten van de prikkels van de buitenwereld, omhuld door een zachte doek. Met zo’n slapende knuffel tegen me aan heb ik de handen vrij voor boodschappen, de was en plas en vooral voor de broers en zus.

En tot slot gaat er een grote onderscheiding naar het netwerk om ons heen. Uiteraard mijn eigen vroedvrouw waar ik voor de vierde keer door begeleid ben (en de laatste 3x effectief bij ben bevallen), een kraamhulp uit duizenden, familie en vrienden en vooral en voornamelijk de hulp van mijn mama. Hoera!

Het was een zware maar ook bijzondere maand, vol met liefde om te delen met de liefste baby en de grote broers en zus, genieten en zuchten, te weinig slaap en te veel frustratie, ontploffend huishouden / borsten/ kinderen, babygeluk en buikpijn, kinderruzies en logeerpartijen, liters melk en kilo’s was, knuffels en kusjes, genoeg cm en grammen gegroeid, gezinstijd en uitstapjes, ontwikkeling en stilstaan bij de afsluiting van zo’n uitzonderlijke periode…

Hoe beleefden jullie de kraamtijd?  

 

Comments

comments

5 comments on “Eén volle maand geluk

  1. Wat een avonturier! Ik kijk er al naar uit hem gauw weer te zien! Komt hij binnenkort weer eens naar Utrecht? 🙂

    1. Net dit weekend naar Zwolle, Kampen en Haarlem geweest – de volgende bestemmingen zijn de Ardennen en Frankrijk. Utrecht zal voor het augustus zijn, als alles volgens planning verloopt!

Comments are closed.