Fair Wear Friday # Driekoningen en één prinses

Vandaag is het Driekoningen, maar ik heb die van mij het hele jaar rond: drie koningen die het huisrijk regeren, drie koningen die hun eisen stellen, drie koningen die hun wensen doorvoeren, drie koningen die het ritme bepalen, drie koningen, drie broertjes, Driekoningen voor 365 dagen per jaar. Driekoningen en één prinses. En omdat royalty ook een voorbeeldfunctie hebben, vind ik, dragen de leden uitsluitend fair wear.

Vandaag is 3/4 van de leden van het koningshuis buitenshuis, dus bakten we gisteren al Driekoningentaart – en wie de boon vond mocht de Enige Echte Koning voor één dag zijn en kiezen wat hij wilde. Heel eerlijk, zo zou het in de politiek vaker moeten gaan. In de mode trouwens ook:

De consument heeft de macht om de mode-industrie te veranderen. De consument heeft geld, en de producent wil verdienen. Eist de consument dat kleding eerlijk wordt geproduceerd omdat ze anders niet zal kopen, dan wórdt de mode voortaan eerlijk geproduceerd. Niet van de ene dag op de andere, maar wel stilletjesaan. De consument heeft macht want de consument heeft geld. De klant is Koning.

Mijn pagadders tonen letterlijk dat de consument macht heeft: Koningen als Kroongetuigen van de Eerlijke Mode:

De OpperHeerser Voor Eén Dag – maar stiekem voor altijd

Koning S., de oudste, de sterkste, de regelaar, de organisator, de krachtigste, de bepalendste, de lekkerbek, de zenuwpees, de-koning-die-niet-verwacht-had-dat-hij-het-zou-worden, de opperheerser voor één dag, maar stiekem voor altijd.

 • kroon: lang geleden zelf gemaakt van stof uit de kringloop en fournituren uit de voorraad
 • mantel: idem als de kroon
 • trui: fair wear van Baba-babywear

Hij koos:
Poffertjes en frietjes als avondeten (en eigenlijk ook donuts, maar dat ging me te ver), steppen met wapperende mantel, zitten aan het hoofd van de tafel, “de koning beveelt” spelen, als eerste een snoepje mogen kiezen uit een zak die we kregen van buren, de hele dag een kroon dragen – en hij leerde dat een koning ook niet alleen maar kan doen waar hij zin in heeft…

 • muts: zelfgebreid door S.!
 • jas: tweedehands gekocht bij Pardaf
 • broek: nieuwe fair wear van Baba-babywear
 • schoenen: tweedehands gekocht via een tweedehandsbeurs

Koning de Tweede van de dag, maar vaker nog de dienaar

Zonder kroon maar met een mantel, koos appelmoes voor bij het eten en at bergen ketchup, hij slipte met zijn step op het ijs en haalde halsbrekende toeren uit, speelde met zijn beste vriend en ik las heel zijn voorleesboek uit.

 • mantel: zelfgemaakt door een tante en tweedehands gekregen
 • vest: nieuwe fair wear van Froy & Dind

Koning de Derde het mini Prinsje

Geen koningskleren maar wolletjes, geen kroon maar een muts, geen poffertjes maar een stuk peer, geen kans om de boon te vinden want geen cake, … , maar deze koning heeft meer macht dan hij het zelf beseft, hij verenigd mensen, is geliefd door iedereen, lijkt enorm gelukkig en maakt ons dat daarom ook.

 • wollen sloffen: gebreid door oma voor F.
 • wollen broek: gebreid door iemand en tweedehands gekocht voor grote broer K.
 • wollen vestje: gebreid door oma voor grootste broer S. en door alle vier enorm veel gedragen
 • wollen mutsje Reiff: nieuw gekocht voor grote zus M.
 • wollen romper MaM: nieuw gekocht voor grote zus M.

De enige echte prinses met sterallures

Een prinses met gouden vestje en een mantel van cheetahvacht met bontrand. Koninklijker dan dit kan het niet worden. Heel veel knuffels, mama helpen, op de wip met wappermantel, 3 borden poffertjes én appelsap bij het avondeten, slapen in papa’s en mama’s bed, vooruit nog een extra liedje, een prinses voor altijd.

 • mantel: zelfgemaakt door een tante en tweedehands gekregen *het bont is niet echt*
 • vestje: tweedehands gekocht via een tweedehandsbeurs

Ik heb een boon voor eerlijke mode, mijn Driekoningen en mijn prinses – waar heb jij een boontje voor?

Comments

comments

4 comments on “Fair Wear Friday # Driekoningen en één prinses

 1. Zo’n vrolijke foto’s, mooie kinderen heb je!

  Die boon voor eerlijke mode delen we (al schrijf ik er beduidend minder over, oeps!), dus altijd fijn om daarover te lezen.

 2. We hadden ook een hoop plezier samen! En die baby, die lacht altijd 🙂 Bijna altijd tenminste

Comments are closed.