Bekijk het eens door een zonnebril

Al een half jaar ben ik me aan het voorbereiden op deze nieuwe blog. De naam, het logo (dat ik niet op tijd afkreeg), opbouw, vormgeving, manifest, en stijl van de teksten. Uiteindelijk gebeurde het natuurlijk allemaal lastminute -zoals altijd- omdat ik eigenlijk helemaal geen tijd heb om een groot project, het beheren van een blog, erbij te hebben. Ik loop nu al over van het werk, maar ik wil het graag en als ik iets doe, doe ik het graag goed. 

IMG_3506

KEUZEVERLAMMING

Nu de basisstructuur staat kan ik beginnen met artikels schrijven. Maar de eeuwige onzekerheid speelt me parten en 100 ideeën zorgen voor keuzeverlamming. Ik heb al zó vaak gedacht “daar wil ik over bloggen!” dat ik gewoon niet weet waar ik moet beginnen. Begin ik met een uitgebreide introductie? Het voorstellen van mijn gezin? Vlieg ik er gewoon in met een willekeurige post? Zou ik niet beter zoveel mogelijk verschillende categorieën beschrijven zodat mijn opbouw zo snel mogelijk gepresenteerd is? Of blijf ik toch beter bij hetgeen ik nú meemaak en houd ik het letterlijk up to date?

ZONNEBRIL

Om de knoop door te hakken heb ik mezelf opgelegd het deze vakantiemaand eens allemaal door een zonnebril te bekijken en vooral te schrijven over de zomer. Ik probeer nog niet te stressen over de waanzinnig drukke maanden die vóór me liggen, maar heel mindfull te focussen op het nu: de zomervakantie. En nee, natuurlijk krijg ik niet alle onderwerpen die ik wil behandelen in één maand gepropt, maar beter dan me laten verlammen door de idee het “meteen goed” te willen doen kan ik gewoon beginnen. Hier. Nu. Direct.

Om mezelf te helpen de eerste drempel te overwinnen komt er éénmalig een thema van de maand: bekijk het eens door een zonnebril. Uiteraard op een duurzame manier, met mijn nieuwe ecologische zonnebril van Antonio Verde.

IMG_0104

ANTONIO VERDE

Antonio Verde zonnebrillen worden fairtrade en ecologisch geproduceerd. De pootjes zijn van bamboe en het frame is gemaakt van gerecycleerde onderdelen van afgeschreven Samsung-computers. De glazen, blijkbaar gemaakt van diezelfde computers, bieden je ogen bescherming UV 400. Over de exacte productiewijze kan ik geen informatie vinden, maar ik zal maar vertrouwen op de mensen van Rewinddesign.be. Ze zien er mij eerlijk uit.

Heb jij ook zo’n lange zomervakantie? Kan jij deze weken door een vakantiebril bekijken?

Comments

comments

2 comments on “Bekijk het eens door een zonnebril

  1. Oeh wat een gave bril zeg! Heel herkenbaar die keuzestress waar je over schrijft. ‘We’ maken het ons vaak lastiger dan nodig denk ik!

    1. Dat denk ik ook! Daarom ben ik maar gewoon van start gegaan, ook al ben ik nog niet helemaal tevreden over de site en heb ik nog te maken met technische schoonheidsfouten.
      En dankjewel voor het compliment over de bril, ik ben er ook super blij mee 🙂

Comments are closed.