Wrap met boerenkool, couscous en hummus

Deze week zat er boerenkool in mijn groentepakket. Ik wilde die zo snel mogelijk verwerken, aangezien de nogal volumineuze groente niet meer in de koelkast paste en de kelder nog niet kan gebruikt worden. Boerenkoolstampot is niet mijn favoriet, alleen na een middag spelen in de sneeuw spelen kan ik het soms waarderen. Maar aangezien ik nog in de ontkenningsfase van de herfst zit (nog 99 dagen tot kerstmis!) wilde ik iets anders eten. Het werd een wrap met boerenkool, couscous en hummus. Wellicht klinkt deze combinatie een beetje vreemd, maar echt, het is super lekker!

wrap boerenkool couscous

Nederlanders denken vaak dat boerenkool oer-Hollands is, maar het is een groot deel van de wereld terug te vinden. Als speciale ode aan die wereldtour combineerde ik de groente, die hier bekend staat als een wintergroente, met Noord-Afrikaanse couscous en hummus, en Midden-Amerikaanse wraps. Het is multiculturaliteit op een bord.

INGREDIËNTEN

 • 2 uien, gesnipperd
 • 2 teentjes knoflook, uitgeperst of fijngesneden
 • 2 tl paprikapoeder
 • 300 g boerenkool, gewassen en fijngesneden
 • 200 g couscous
 • 50 g rozijnen
 • 600 ml kruidenbouillon
 • hummus
 • wraps

WERKWIJZE

Verhit wat olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook.
Paprikapoeder erdoor scheppen en even meebakken.
Boerenkool in gedeelten toevoegen en in 15 min. al omscheppend laten slinken.
Couscous en rozijnen door boerenkool scheppen en de warme bouillon erbij schenken.
Geheel al roerend aan de kook brengen.
Pan van vuur nemen en de couscous 5 minuten laten wellen. Roer de korrels daarna los met een vork Op smaak brengen met zout en peper. 668e0a306fd561e3409e509a373ffe3d

Bak de wrap aan twee kanten goudbruin en besmeer hem met een flinke laag hummus.

Schep daarop het boerenkoolmengsel en vouw de wrap op zo’n manier dicht dat de inhoud er niet bij de eerste hap al uit valt!

LEER HET DE BOER KENNEN…

Het oorspronkelijke recept is zonder wrap, maar dat vond ik toch een beetje saai. De hummus maakt het geheel wat smeuïger.

Als koud lunchgerecht doet dit recept het trouwens ook erg goed, de smaken komen dan zelfs nog meer tot hun recht.

Wat is jouw favoriete recept met boerenkool? 

Comments

comments

3 comments on “Wrap met boerenkool, couscous en hummus

 1. Mmm, deze wraps ga ik zeker eens maken! We hebben boerenkool in de moestuin staan, en die blijft op magische wijze maar bijgroeien 😉

  1. Wat handig om zelf boerenkool in de tuin te hebben! En zeker een die steeds maar weer aangroeit, dan kan je er extra vaak van eten.

Comments are closed.