Papieren huwelijk

Vandaag vieren we ons papieren huwelijk, de eerste van de reeks huwelijksverjaardagen die we de komende 90 jaar (= ganieten huwelijk) mogen vieren. Of ja, het ligt er maar aan wanneer je begint met tellen én hoe snel je telt. Wij zijn immers niet de enige die smokkelen met duur van onze relatie… en dat is echt niet omdat het zo saai is dat het niet vooruit lijkt te gaan!

bruiloft-g-b-9746

TELLING

We hebben bewust geen datum in onze ringen laten zetten, omdat ik vind dat die 11 jaar dat we voor ons trouwen al samen zij geweest ook meetellen. Als we nu opnieuw zouden moeten gaan tellen wordt de kans wel erg klein dat we ons diamanten, plantina, albasten of eiken huwelijk gaan halen…

We tellen dus gewoon lekker door en vieren over 1,5 jaar een feestje omdat we dan 12,5 jaar samen zijn! We kunnen daar zelfs een datum op plakken, want in tegenstelling tot een huwelijksaanzoek heb ik wél een heus verkeringsaanzoek gekregen.

NABESCHOUWING

Hoe waren de eerste 14 dagen van ons huwelijk? Voor ons allebei geldt dat we het bijzonderder vinden om getrouwd te zijn dan we van te voren gedacht hadden. Niet alleen was de dag zelf fantastisch, maar het is ook weer een bevestiging naar elkaar toe.

Zoals de meeste dertigers wel zullen herkennen kom je, of je nu wil of niet, toch in een bepaalde sleur terecht. Dat is zeker niet altijd negatief, het zou maar vermoeiend zijn als ik elke dag opnieuw moet nadenken hoe ik georganiseerd krijg hoe iedereen op school komt, wie er gaat koken ’s avonds en of ik vandaag misschien toevallig de dagelijks was kan overslaan.

Groots en meeslepend wil ik leven!, heb ik jarenlang geroepen. Toegeven, echt groots is het niet geworden, tot nu toe in elk geval. Meeslepend is het soms wel, maar dat is een andere meeslependheid dan ik eigenlijk bedoelde… Maar ik heb mijn portie stress wel weer gehad de afgelopen weken, terug naar het dagdagelijkse gehaast heeft ook wel wat rustgevends.

Met ons huwelijk is voor ons in elk geval de vanzelfsprekendheid onderbroken, de liefde herbevestigd en vlinders zijn weer gaan fladderen; op naar ons katoenen huwelijk!

 

Zijn jullie goed in het onthouden van belangrijke data? Of is elke verjaardag weer een verrassing die ‘opeens’ komt? En vieren jullie ook jullie samenzijn?

Comments

comments

5 comments on “Papieren huwelijk

 1. Heerlijk om te lezen dat het zo goed voelt. Jullie foto is ook sprankelend. Zo mooi om het geluk te zien 🙂

 2. Proficiat met jullie papieren huwelijk, hopelijk volgen er zo nog héééél veel 😉

  Wij zijn niet getrouwd, maar ons samenzijn vieren we inderdaad wel! Valentijntoestanden dan weer helemaal niet.

  1. Veel leuker toch om jullie “eigen” dag te vieren i.p.v. de commerciële liefdesdag 😉

 3. Wij vieren inderdaad zowel ons samenzijn in september als onze huwelijksverjaardag in mei. Elke reden is goed voor een feestje 😉

  1. Oh jullie het mooi gespreid in het jaar, dat is beter voor de feestjes!
   Bij ons zitten er maar 3 dagen tussen ons samenzijn en huwelijk. Allee, 11 jaar -3 dagen dan he!

Comments are closed.