Een windmolentje als alter ego-logo

Een blog zonder logo – dat is ook maar No Logo. Zeker als je visitekaartjes wil is herkenbaarheid handig. Al is het maar voor jezelf – niet om je eigen kaartjes te herkennen, maar wel je eigen identiteit in je logo. Maar hoe kies ontwerp je een logo? Dat is nog niet zo simpel… Het moet iets zijn waar meteen uit blijkt waar het over gaat, waar ik over schrijf en wat mijn doelen en idealen zijn. Een logo waaraan je kan zien wat ik wil. Wie ik ben. Een logo dat woorden overbodig maakt. Lekker handig dus, voor een geschreven blog: ik zet mezelf buitenspel. 

Ik doe geen heel spectaculaire dingen met mijn blog, ik leef geen extreem leven, ik ben niet legergroen. Ik loop in de tredmolen van de dagelijkse sleur, alleen probeer ik het elke dag wat duurzamer te maken. Elke keer een stapje verder. Een slag in de rondte. Een molenwiek. Een draai.

EEN WINDMOLEN

Een windmolen is één van de gekende symbolen voor duurzame ontwikkeling, als het gaat om milieuzaken.
Voor mij is duurzame ontwikkeling zoveel meer dan groen, natuur en milieu.

Een windmolentje als verwijzing naar een onbezorgde kindertijd, #unpluggedchildhood, klein geluk en spelerij. In de kindertijd wordt de basis gelegd voor de ontwikkeling van de persoonlijkheid,
de omgang met anderen en omgaan met tegenslagen. Een slag van een molenwiek. Draai dus door, a
ltijd maar door, want anders draai je door…

Soms turbulent in het leven, soms windstil door zelftwijfel. Altijd in beweging – of toch niet? Als de basis stevig is kan je met verschillende winden meewaaien. Dat doe ik weleens, veranderen van koers. Het ligt eraan uit welke hoek de wind komt.

Vier wieken.
Vier kinderen.
Een voor- en achterkant houdt de molen bijeen. Functioneel. Onmisbaar. Geeft de wieken ruimte om te draaien zoals ze willen. Wervelwinden en windekinden.
Eén fundament, één geheel. Een windmolentje.

EEN TEKENING

Ik heb mijn windmolentje getekend in Vectorworks, een technisch tekenprogramma o
p de computer. Een programma dat er niet voor bedoeld is om zoiets te ontwerpen, maar ik heb geen beter alternatief. Ik heb sinds de zomer gepuzzeld, getekend, weggegooid en opnieuw begonnen. Zo ziet het er niet uit, het lijkt zo simpel. Maar is dat juist niet de kracht van een passend ontwerp? Niks speciaals. Niet spectaculair. Wel echt mij.

Ik heb mijn logo.
Ik heb mijn symbool.
Ik heb mijn tekening.
Nu moet ik het nog zien te integreren in mijn lay-out. Over een paar maanden is dat vast wel gelukt.

Ik werk eraan. Ik werk hard. Ik werk me een slag in de rondte. Dat moet wel, wil ik verder komen – en dat wil ik. Ik kan tenslotte niet van de wind leven.

Heb jij een logo of een symbool dat staat voor wie je bent of wat je hebt? Hoe zou je jezelf omschrijven als je een voorwerp zou zijn?

Comments

comments

10 comments on “Een windmolentje als alter ego-logo

 1. Heel erg mooi, die symboliek. Er is duidelijk over nagedacht!
  Grappig dat je het met vectorworks tekende :-).
  Geen idee welk symbool bij mij(n blog) zou passen, ik hou het liever op een foto denk ik dan, maar dat is minder herkenbaar…
  fieke onlangs geplaatst…Limoentaartsmoothie met groene theeMy Profile

  1. Een kookboek! Of een boek met een plant erop, avocado, vegan. Je schrijft voornamelijk over boeken en eten, dat zijn althans de eerste dingen waar ik aan denk bij jouw blog.

 2. Het is een mooi logo met vele betekenissen, dus het klopt helemaal vind ik, voor je blog.
  In Vectorworks, dat lijkt me niet evident ;-).
  Ik heb jaren geleden een eerste schets getekend van mijn logo, maar ik ben nog altijd bezig met mijn nieuwe bloglay-out. Foei, zeg… Weinig blogtijd, maar er komt wel eindelijk schot in.
  Liesbeth onlangs geplaatst…IK KUS MIJN TWEE POLLEKES… #40dagenbloggenMy Profile

Comments are closed.