Het begin van Geertruurzaam

Bloggen is niet nieuw voor mij: stiekem blog ik al ruim 5 jaar, maar er zijn niet veel mensen die dat weten. Niet alleen omdat ik niet veel volgers had, maar ook omdat ik het zelf stil hield. Sowieso heb ik het pas openbaar gemaakt nadat ik een minimaal aantal posts had geschreven, omdat ik het raar vond om met een lege site te beginnen. Maar nu ga ik dus opnieuw beginnen – met een lege site nog wel. Wat is er gebeurd?

IMG_4452

VOORAF

Mijn vorige blog was een standaard huis/recepten/diy/kindjes-blog, zoals er zoveel zijn. Ik heb er met plezier geschreven, maar als ik geen tijd had gebeurde er soms maanden niks.

Op een gegeven moment begon ik dat echter jammer te vinden, omdat ik dacht dat ik wél wat had toe te voegen aan de blogwereld. Mijn blog was echter een rommeltje, en ik had geen duidelijk standpunt ingenomen. Maar langzaam kwam het besef welke kant ik op wilde en ik wilde een deftige site hebben die dit idee zou ondersteunen. Geertruurzaam was geboren.

UITGANGSPUNT

Het streven naar een duurzame levensstijl is iets wat ik van thuis heb meegekregen, alleen heette dat toen nog niet zo. Veel van toen heb ik als vanzelfsprekend ervaren, en pas nu blijken veel van die waarden en producten een hype te zijn. Dus ofwel waren mijn ouders heel vooruitstrevend voor hun tijd, ofwel ben ik net hetzelfde als zij en lijkt het alleen maar of zo’n levensstijl populair is omdat ik er bewust naar op zoek ben. Voor mijn Vossengezin ben ik op zoek naar een manier waarop ik de waarden van toen kan overbrengen op mijn eigen huishouden nu.

Zo begon ik steeds meer blogs te lezen en op internet rond te struinen. Ik kwam geweldige inspiratiebronnen tegen van mensen die echt groen bezig zijn – maar dat zijn mensen zonder kinderen. Designblogs inspireerde mij – maar die zijn van mensen zonder groot gezin. Dan zijn er ook nog stylische blogs vol pinterestwaardige kindervreugd – maar die lijken zich minder te focussen op duurzaamheid. De echt groene gezinnen zijn me dan weer te radicaal – omdat ik een sceptische wederhelft heb. Er zijn ook geweldige blogs van moeders die hun kinderen precies zo’n jeugd geven als ik die van mij eigenlijk zou willen geven – maar zij kunnen iets dat ik niet kan of die kinderen zijn anders dan die van mij. En zo was er altijd wel wat waar ik me niet in herkende, en waardoor ik me niet altijd kon laten inspireren.

Want dat is waar ik naar op zoek ben: naar een duurzame levensstijl die haalbaar is voor mensen zoals ik. Die zoektocht deel ik voortaan hier.

MIDDELEN

In de menubalk staan de diverse categorieën waar ik over wil gaan schrijven. De subcategorieën voeg ik wel toe als ik er een artikel over post – ik wil nog niet alles prijsgeven nu. Voor alle onderwerpen geldt dat ze:

Dit is het sausje waarmee ik al mijn posts wil overgieten, want dit is wat ik belangrijk vind.

Naast mijn persoonlijke invalshoek wil ik ook proberen om hier en daar ook objectieve informatie te geven over diverse onderwerpen en producten. Ik merk namelijk dat er best veel tijd kruipt in het opzoeken hiervan, en dat sommige onderwerpen zo’n studie vergen dat de meeste mensen er niet eens aan beginnen. Nu heb ik zelf ook een druk leven, maar wanneer ik wél eens tijd heb zal ik delen wat ik heb gevonden, zodat anderen zonder zoektocht ook aan de informatie kunnen komen.

DOEL

Wat ik wil bereiken is allereerst mijn eigen verhaal vertellen, vanuit mijn ogen, over mijn leven, wat ik wil delen. Maar daarnaast hoop ik ook anderen te kunnen inspireren met mijn ervaringen. Want ik ben er van overtuigd dat de wereld op een andere manier moet worden ingericht om de toekomst voor onze kinderen ook draaglijk te houden. Maar hoe je dat doet als grijze stadsvos in de moderne maatschappij – da’s nog niet zo simpel. Weerstand bieden aan alle verleidingen trouwens ook niet…

Wil je blijven lezen over deze zoektocht?

Altijd welkom om een kijkje te komen nemen, maar wil je niks missen abonneer je dan via Bloglovin of Facebook.

Comments

comments