Fairtrade trouwringen #2

Ik ben zaterdag getrouwd met Meneer V., mijn grote liefde. Zenuwen dat er door het huwelijk iets tussen ons zou veranderen heb ik nooit gehad. Ook geen stress of hij wel “ja” zou zeggen tijdens het moment suprême, of dat hij zou weglopen van het altaar (daarvoor zaten we wel op een heel veilige plek!). Want dat is precies waar het bij ons om draait: we zijn al lang verbonden door het leven. We hebben namelijk kinderen.

IMG_0612

KINDEREN

Toen ik net zwanger was van de oudste heb ik die twijfel wel even gehad. Niet zozeer dat ik dacht dat er een leukere vent ergens zou rondlopen, maar dat we vanaf dat moment levenslang aan elkaar vast zouden zitten vond ik opeens toch best beangstigend. Ook al zouden we op dat moment besluiten uit elkaar te gaan, kinderen heb je voor het leven. Samen. Zo zou het tenminste moeten zijn…

Bij ons is alles goed gekomen. We zijn nog steeds samen, hebben nog twee kinderen gekregen en daardoor zijn we helemáál onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat papiertje van afgelopen week heeft daar helemaal niets aan aan veranderd.

IMG_0623

TROUWRINGEN

Een ring is rond en heeft geen einde. Het symboliseert daarmee dat er geen einde is aan het huwelijk, tenminste als alles  gaat zoals je dat bedoeld had. Die verbintenis tussen Meneer V. en mij wilde ik aan de buitenwereld laten zien door middel van een gouden trouwring. Maar aangezien die verbintenis er dus niet door het huwelijk maar door de kinderen is gekomen wilde ik ook dat gesymboliseerd hebben in diezelfde ring.

Voilà, en daarmee zijn we aangekomen bij het ontwerp van mijn ring. Want net zoals de zoektocht naar het juiste materiaal was het ontwerp minstens net zo belangrijk. Idealiter draag ik de ring namelijk nog steeds als ik een oud, verschrompeld bomma’tje ben…

Mijn zoektocht naar faitrade goud bracht me naar Line vanden Bogaerde uit Gent en haar eigen juwelenlabel Va-Tout. Niet alleen werkt zij met eerlijk goud, maar ik viel meteen voor haar stijl. Tijdloos, uitgepuurd, abstract en ambachtelijk, anders dan anders en toch niet zo opvallend dat ik er de komende 69 jaar op uitgekeken zal raken. Hoop ik toch.

IMG_0645

3-EENHEID

Line heeft een duidelijke eigen stijl, maar mijn vraag vond ze uitdagend genoeg om er een ontwerp van te maken. De drie boogjes staan voor de drie kinderen, en halverwege de ring komen ze allemaal samen om een hechte eenheid te vormen. Het is ook op dat stuk dat de naam van Meneer V. staat gegraveerd: hij brengt ons allemaal samen.

Net zoals de ring van Meneer V. is heel de oppervlakte van de ring in een diversiteit aan kleine facetjes geveild, wat meteen ook de subtiele sprankel verklaart. Bij hem is het helemaal rondom, ook al heeft hij ook drie kinderen. Bij mij zijn de drie boogjes (dat heeft vast een andere naam) ook nog eens apart in facetjes gemaakt, voor een driedubbele glans.

Nee hoor, zo blingbling is het allemaal niet. Maar voor ons is de waarde onschatbaar. Zoals ik gisteren al aangaf bevinden wij ons in een bevoorrechte positie dat we fairtrade trouwringen kunnen betalen, mits we ons budget wat hebben herverdeeld en opgeschroefd… Maar de grootste glans komt door de emotionele waarde van de achterliggende symboliek.

IMG_0631

Het fotograferen van de ringen van een ramp, maar van de 50 foto’s zijn dit de minst slechte… Ik zal het morgen nog eens proberen in het licht, maar voor een betere indruk van de soort ring kan je hier kijken. *frustratiemodus uit*


Ben jij getrouwd? Hoe ziet jouw perfecte ring eruit?

Comments

comments

8 comments on “Fairtrade trouwringen #2

    1. Ik heb net even palladium opgezocht, want kende het niet van naam. Het wordt ook niet zoveel gebruikt las ik, maar het ziet er mooi uit!

  1. Ik vind het zo mooi dat je zowel over de betekenis/symboliek van de ringen als over de herkomst ervan goed hebt nagedacht. Proficiat nog met de herbevestiging van jullie liefde!

Comments are closed.