Fair Wear Friday # zelfgemaakt door een ander

Zelf kleding maken vind ik super, maar ik doe het tegenwoordig nauwelijks. Sterker nog, de dochter van bijna 2,5 heeft nog niet één zelfgemaakt kledingstuk van mij gekregen. Gelukkig hebben we een oma van breien houdt én zijn er mensen om mij heen die wel tijd hebben of maken om eens te naaien of te bricoleren.

IMG_0381

PRIORITEIT

Oké, als ik echt zou willen (en als ik het echt goed zou kunnen!) zou ik heus weleens tijd kunnen vrijmaken om te naaien. Momenteel kom ik er echter niet toe, waarbij ik “momenteel” als een relatief begrip opvat… Ooit, ooit ga ik mijn naaimachine weer eens voor wat anders gebruiken dan enkel voor het repareren en oplappen van kleding. Ooit ga ik meer rokjes enzo naaien dan het kind aankan. En tot die tijd geniet ik schaamteloos van wat anderen creëren.

WAHM’S

Gelukkig voor M. en mij zijn er tegenwoordig heel makkelijk mensen te vinden die een kleine webshop runnen met zelfgemaakte kleding. Veelal zijn die van WAHM’s: working at home moms. Oftewel: mama’s die thuis zijn met hun kinderen en toch wat willen bijverdienen door zelfgemaakte kleding te verkopen. Ik ben ook een thuisblijfmama (en student in bijberoep) en ik kan dit initiatief alleen maar toejuichen. Niet dat ik ook wil gaan ondernemen, maar ik ben graag klant bij zulke winkeltjes. Niet alleen de kleding is tof en  exclusief, ik ondersteun er financieel ook een hardwerkende mama mee.

Het zijn trouwens niet altijd mama’s hè, die madammen van de webshops, maar veelal wel. Niet dat u denkt dat ik generaliseer, ik bekijk het gewoon vanuit mij eigen, moederlijke perspectief. Voilà.

IMG_0376

OUTFIT

Vest

Dit vestje heb ik gekregen van iemand die het ook al tweedehands had gekocht. Het is handgebreid, maar door wie of wanneer valt niet meer te achterhalen. Het is in elk geval nog altijd heel mooi, en zelfs de onuitwisbare vlekken zijn niet storend  door het drukke patroon. Ideaal voor bijna-peuters en drukke mama’s!

Jurkje

Het kleedje dat M. draagt is nieuw, maar wel van biologisch katoen én handgemaakt. De maakster, een bekende van ons, had een eigen lijn kinderkleding die ze verkocht ten voordele van Ecolonie, een eigentijdse leefgemeenschap in Frankrijk. Ecolonie staat al lang op mijn wishlist als vakantiebestemming (er is een prachtig kampeerterrein!), maar om één of andere reden is dat er nog niet van gekomen. Grappig genoeg kregen we wel dit kleedje van daar cadeau, wellicht een goed geheugensteuntje voor als we de vakantie van volgend jaar gaan boeken.

Sandalen

De Teva’s heb ik met veel moeite tweedehands kunnen bemachtigen via internet. Het aardbeienmotief is  al van een paar seizoenen terug, maar ik vond de nieuwe kleuren maar niks dus wilde ik per se deze hebben. Het leverde wat gedoe op om ze te pakken te krijgen in de juiste maat, maar ze zijn met veel plezier heel de zomer gedragen dus het was de moeite waard.

Ben je benieuwd naar andere posts over eerlijke outfits? Hier is de lijst met deelnemers van Fair Wear Friday.

Alle kleding is natuurlijk door iemand gemaakt, dus het soms negatieve imago van “zelfgemaakt” vind ik vrij loos. Ik hou juist van dat exclusieve, dat weggewerkt foutje en die net-niet-helemaal-recht-naad. Ik koop graag kleding die door iemand met veel liefde in elkaar is gezet. Koop jij weleens iets dat door een ander zelfgemaakt is?

Comments

comments

8 comments on “Fair Wear Friday # zelfgemaakt door een ander

  1. Leuke outfit!

    Kleren kopen die iemand zelfgemaakt heeft, heb ik nog niet gedaan; wel al gekregen 🙂
    Ook dat negatieve imago van tweedehands vind ik zo onnozel: uiteindelijk is het toch ook iets nieuws voor de koper, want hij/zij heeft het toch nog niet gedragen?

  2. Oh, dat vest, zo mooi! Ik heb hier een babytruitje en babygilet liggen, ooit gebreid en gehaakt als oefenprojecten. Ik denk dat ik ze binnenkort maar eens naar de Kringwinkel breng, dan kunnen ze hopelijk ook eindelijk eens aan hun leven beginnen 🙂

    1. Of een give-away via de blog, dan ‘weet’ je waar ze terecht gaan komen en zie je misschien nog eens een foto van een boeleke in jouw breisels 🙂

    1. Ik ook! Al vrees ik wat voor het schattigheidsgehalte met maat 39 :-), maatje 22 doet het dan denk ik toch nét wat beter!

Comments are closed.