Fair Wear Friday # Jongenskleding

Fair Wear Friday is niet alleen maar voor meisjes, ook de jongens mogen meedoen. Die van mij zijn niet echt dol op poseren, tenzij ze “een beetje zot” mogen doen. Ja hoor, dat mag best. Het is daarmee meteen een goede afspiegeling van hoe ze zijn: een beetje zot, dus.

Fair Wear Friday

JONGENSKLEDING

Leuke jongenskleding is er genoeg te vinden – tot de je kleine mannetje niet meer zo klein is. Dan beginnen de (Engelse) teksten, nog meer teksten, logo’s, nog meer teksten, merken, stripfiguren en… teksten. En zolang the boys niet begrijpen welke boodschap hun shirt verkondigt hoeven ze van mij ook niet zo nodig die tekst te (uit) dragen, letterlijk. Ik ben gewoon niet zo modern, geloof ik.

In reguliere winkels vond ik het vaak moeilijk om leuke jongenskleren te vinden. Inmiddels kom ik daar niet meer, en bovendien zijn wel alternatieven gelukkig, zoals een hele rits aan Scandinavische merken. Daar hebben we dan ook hopen van in huis, maar ik word soms een beetje duizelig van al die prints.

Zeker S. vindt zichzelf te groot hiervoor, maar ook K. begint zijn eigen mening te vormen. En dat betekent dat ik op zoek moest gaan naar “stoere kleren”. Met vikingen en piraten enzo. Maar in het tweedehands-circuit zijn zulke specifieke opdrachten nog niet zo gemakkelijk…

OUTFIT

  • Shirt
    Gelukkig vond ik bij een tweedehandsbeurs een piratenshirt, inclusief Engelse tekst. Maar het stralende gezicht erboven maakt vast meer indruk dan “Bad Sea“, toch?
  • Broek
    Een rommelmarktvondst! Gelukkig maar, want ik geloof dat er de eerste keer dat hij hem aanhad al vetvlekken op zijn gesmost. Piraten hebben ook altijd vlekken, dus alleen maar extra stoer!
  • Sandalen
    Ik zweer bij Teva’s voor de kinderen. Als sinds S. kan stappen koop ik elke zomer een tweedehands paar voor hem, die hij vervolgens heel de zomer draagt. Nu is K. bezig om de oude sandalen van zijn grote broer verder af te dragen, voor zover dat mogelijk is. Die dingen zijn namelijk onverslijtbaar! Zelfs regelmatig meedraaien in de wasmachine is geen probleem.

Met een beetje puzzelen en onderhandelen vinden we meestal wel een outfit waar zowel kind als mama tevreden over zijn. Met daaronder een zelfgekozen onderbroek van Spiderman. Die ziet toch niemand.

Waar vind jij leuke jongenskledij?

Comments

comments

One thought on “Fair Wear Friday # Jongenskleding

  1. Leuke outfit! Ik ben blij dat Teva intussen ook iets vrouwelijkere sandalen op de markt bracht. Elegant en ze zitten goed! Maar 1 nadeel: stinkvoetjes …

Comments are closed.