Fair Wear Friday # Stijlvol kamperen

Kamperen staat er niet echt om bekend dat mensen er op hun paasbest uitzien. Logisch natuurlijk, het moet wel comfortabel blijven. Alleen zijn de meeste outfits zo… degelijk. Toegeven, een vintage kokerrok is niet super praktisch bij het schelpen rapen; maar gelukkig er is nog wel een midden tussen kokerrok en driekwartbroek. Een stijlvolle campingstijl hoeft dan ook niet per se een contradictie te betekenen. Neem mee een kijkje in mijn koffers.

 

IMG_5428

OUTFIT 1

 • Short
  De short is van Armedangels, een merk dat én fairtrade is én het GOTS-keurmerk draagt. De grondstoffen zijn milieuvriendelijk geteeld en de arbeiders krijgen een eerlijke prijs voor het product dat in veilige werkomstandigheden is geproduceerd. De stof is Lyocell (= Tencel), een zijdezacht materiaal gemaakt van houtpulp van FSC-hout.
 • Shirt
  Het shirt is een borstvoedingsshirt dat ik 7 jaar geleden kocht. In modeland is dat oeroud, maar het is nog steeds één van de meest gedragen items uit mijn kast. Telt 7 jaar oud al als hergebruik, al is het dan vanuit mijn eigen garderobe?
 • Zonnebril
  Ecologische zonnebril van Antonio Verde, al eerder genoemd in dit artikel.

OUTFIT 2

IMG_0044

 • Short
  De short van Miss Green is gemaakt van dunne katoen, geproduceerd uit gerecycleerde jeans. Het eerlijke merk heeft geen eco-keurmerk, aangezien aan de biologische stoffen 10% lycra wordt toegevoegd om het draagcomfort te verhogen. Want een graag gedragen kledingstuk van goede kwaliteit die lang meegaat, ook dat is duurzaamheid. Het gaat om méér dan stof alleen: een juiste pasvorm en kleding die lang meegaat is minstens net zo belangrijk.
 • Shirt
  Het shirt is eveneens een stokoud exemplaar (7+), gemaakt van biologisch katoen.

FASHIONABLE

Stijlvol kamperen is een categorie apart, het zogenaamde glamping. Langzaam sijpelt het ook door naar de reguliere camping en zijn er her en der al mooie tenten of retro caravans te vinden tussen de spierwitte sleurhutten. Hopelijk verdringt de eerlijke fashionable mode binnenkort ook de afritsbroeken, glimmend shorts en plastic badslippers. En hopelijk ook driekwartbroek…

Ga jij voor stijl of gemak tijdens kamperen? Of bestaat er zoiets als stylisch comfort?

 

 

Comments

comments

4 comments on “Fair Wear Friday # Stijlvol kamperen

 1. Oh mooi! De eerste short zit zoooo gemakkelijk hé 🙂 Die tweede heb ik ook al willen kopen, maar ja, ik had de eerste al gekocht én het argument ‘maar Kelly, je kan dat toch zelf maken’ houdt me ook telkens weer tegen 🙂

 2. Voor mij vooral gemak tijdens het kamperen, maar afritsbroeken en glimmende shorts gaan mij toch ook wat te ver. Jouw kampeeroutfit heeft het allemaal: gemakkelijk, stijlvol en eerlijk. I Like!

Comments are closed.