Fair Wear Friday # Aprilvis

Als je de blogposts van afgelopen tijd bekijkt zou je haast denken dat ik maar één kind heb. Wel, dat is niet zo, alleen heb ik er maar één die bereid is om te poseren en niet alleen maar zot te doen voor de camera. Maar hierbij beloof ik plechtig dat ik meer jongens-posts zal schrijven… de jongens zijn hier in huis immers nog altijd in de meerderheid. 

Fair Wear Friday

Of die verhouding binnenkort gaat veranderen of niet, weten alleen wij 😉 Voor de eerste keer trouwens, de andere zwangerschappen hebben we ons laten verrassen met een verrassingsei. Nu zijn de kinderen er echter zoveel mee bezig, dat we hen een paar weken op voorhand (dat is dus bijna, aaaaaaaargh!!!) willen voorbereiden om eventuele teleurstellingen op te vangen/ verwachtingen te bevestigen.

Speciaal voor deze 1 april editie van Fair Wear Friday draagt M. haar goudvissenjurk, als een letterlijke aprilvis. Alsof er over nagedacht is…

OUTFIT

Aprilvisjurkje: overgenomen van hetzelfde buurmeisje als het rode kleedje uit deze post. Toen het zij het nog droeg vond ik het al super schattig, maar nu mijn eigen dochter-met-perfect-matchend-haar het draagt ben ik helemáál in love.

Vestje: nieuw gekocht voor onze bruiloft. Het is van Baba-babywear, één van mijn favoriete merken voor nieuwe kinderkleding vanwege de prijs-kwaliteit verhouding en uiteraard de eerlijke herkomst.

Groen hemdje: hetzelfde verhaal als het blauwe hemdje hier: gekocht voor S., vervolgens doorgeschoven naar K. en inmiddels gedragen door M., zonder dat het tussendoor in een doos heeft moeten vertoeven. Door het unieke “meegroeiprincipe” van het hemdje wordt het al 6 jaar non-stop gedragen door de kinderen, en pas onlangs heb ik er het eerste gaatje in moeten repareren.

Kousenbroek: niks eerlijks aan, behalve dan dat ik ervoor heb betaald in de winkel.

Stoeltje: oud schoolstoeltje, tweedehands via Marktplaats (2 stoeltjes voor 5 euro!)

Voor het eerst draagt ze haar haar in twee staartjes. Met haar volle drie jaar is het nog steeds type babyhaar, maar de kleur maakt veel goed. We zijn weer een stapje dichter bij het uiterlijk van haar mijn grote heldin. De koppigheid en het zelfvertrouwen heeft ze al.

Nu alleen nog overstappen van de goudvissen naar een tas vol goudstukken…

JONGENS

Fair Wear Friday

En speciaal om te bewijzen dat ik heus niet alleen maar meisjes leuk vind, heb ik nog een foto van de jongens uit het archief opgedoken. Niet speciaal gemaakt voor Fair Wear Friday, dus de kleding is niet zo heel goed te zien.

Wel zichtbaar zijn de knielappen op beide broeken. Uiteraard.

S. draagt regenlaarzen die tweedehands gekocht, evenals de zo-goed-als-nieuwe-winterjas. De niet-zichtbare trui is, net als het vestje van M., van Baba-babywear. De pet is vorig jaar nieuw gekocht in een grote keten. Er staat wel een gevaarlijke tijger op, dus waag het niet om commentaar te leveren op het oneerlijke aspect hiervan!

K. zijn snowboots en jas zijn allebei van grote broer S. geweest. Niet fair gekocht (zo ging dat toen), maar wel inmiddels wel voor een tweede ronde intensief gedragen. Zijn eveneens niet-zichtbare trui is ook van Baba-babywear, het masker kreeg hij bij aankoop van zijn bruiloftshemd bij Filou & Friends. Ook niet eerlijk, maar toen ben ik gevallen voor het Vossenpatroon en eenmaal daarvoor gevallen kon ik het niet meer uit mijn hoofd zetten… Oneerlijk met voorbedachte rade dus, maar geef me eens ongelijk:

bruiloft-g-b2-3508
Foto: Kaat Stieber

 

 

Wat was jouw aprilvis van dit jaar?

 

5 comments on “Fair Wear Friday # Aprilvis

  1. Ik moet er nog niet aan denken dat ik al kan gaan aftellen, maar stiekem heb ik al wel eens in de doos met babykleding geneusd… binnenkort in FWF dus een post over verantwoorde babykleding 🙂

  2. Aan de haarkleur kan je weinig veranderen, maar beeld je maar al in dat jullie meisje over 3 jaar ook zo groot is!

Comments are closed.