Cadeautjes voor een meisje van 4

Kleutermeisjes die vier worden zijn met alles en niks blij. Die van mij toch. Duidelijk onder invloed van haar grote broers vroeg ze Lego StarWars en Lego Ninjago, maar helaas pindakaas stelde ik daar een veto tegen. Ik ben best voor genderneutraal speelgoed, maar er zijn grenzen aan wat ik mijn enige meisje cadeau geef. Heus niet alleen voor mezelf, want ze was heel blij met alles wat ze heeft gehad. Ik ken haar dan ook al vier jaar. Vier!

Zoals vanouds heb ik vastgehouden aan mijn ideaal Something she wants, Something she needs, Something to wear, Something to read, Something to share. Daarbij probeer ik ook zoveel mogelijk tweedehands, fairtrade of van zelfstandige handelaars te kopen. Bij de ene gelegenheid lukt dat al wat beter dan bij de andere, maar gelukkig krijg ik met zoveel kinderen kansen genoeg!

SOMETHING SHE WANTS

Oké, eigenlijk wilde ze dus stoere Lego hebben, maar na enige conversatie vond ze het ook wel leuk om iets voor haar keukentje te krijgen. Dat kwam goed uit, want toevallig had ik (al jaren!) een voorraadje Haba blikjes met houten etenswaren in de cadeautjesdoos liggen. Dit is zó schattig dat zelfs de meest verstokte eter van het gezin er mee ging spelen.

Bij Haba staat zowel bij de keuze van het materiaal als bij de toegepaste productiemethoden een verantwoorde omgang met de natuurlijke hulpbronnen centraal. Het is niet de crème de la crème van duurzaamheid, maar de producten gaan in elk geval zo lang mee dat ze perfect tweedehands gekocht kunnen worden.

*tweedehandsbeurs

SOMETHING SHE NEEDS

 Iets ‘nodig’ hebben is een abstract begrip, en behalve een kam heeft ze helemaal niks praktisch nodig. Verwend kind. Ik wilde haar dus iets geven wat ze ‘nodig’ heeft in een brede betekenis. Zoiets als een dromenvanger van Bisou de Lou dus, in de hoop dat ze dan wat vaker in haar eigen bed blijft slapen… Niet dat ik ooit moeilijk doe als ze ’s nachts bij ons komt, maar aangezien ze vaak niet de enige is die in het grote bed wil hoop ik haar nu te kunnen overtuigen dat haar kamertje een fijne plek is waar ze lekker kan dromen.

Bisou de Lou is een Nederlands merk, in 2014 opgericht door ontwerpster Eveline Boer (Moeder van Lou). Het merk staat voor prachtige handgemaakte interieurobjecten van een geweldige kwaliteit, gemaakt van pure materialen. Ze worden allemaal in Nederland geproduceerd.

*nieuw gekocht bij ecowebshop Kinderwonderland

SOMETHING TO WEAR

Een goud met blauwe cirkelrok van Baba-babywear om mee te draaien en te dansen en te zwieren en te sjansen. Daar worden prinsessen blij van. En ik ook – behalve dan van dat sjansen, daar mag ze nog wel minstens 15 jaar mee wachten.

Baba-Babywear is hier al vaak aan bod gekomen omdat ik grote fan van de onverwoestbare kwaliteit van hun kledingstukken. Het is allemaal bio-katoen en wordt onder streng gecontroleerde omstandigheden gefabriceerd. En voor Belgische merken heb ik sowieso een boontje…

* nieuw gekocht bij Baba-babywear

SOMETHING TO READ

Het bloemenfeest van Elsa Beskow was het enige boek dat we nog niet hadden van deze schrijfster. Nu heb ik heeft M. haar omvangrijke oeuvre compleet. Prentenboeken zijn altijd fijn, en sommige boeken zijn het gewoon de moeite waard om ze te hebben in plaats van uit de bib te ontlenen… In de bloementuin wordt hard gewerkt, want weldra zal het feest zijn. Dan komen alle bloemen hun opwachting maken bij koningin Rosa en wie dat kan, zingt een lied voor haar. Maar de onkruidbloemen mogen niet meedioen, want als die ook maar één voet in de tuin zetten dan zullen ze daar nooit meer weggaan.

*tweedehands uit mijn eigen cadeautjesdoos gevist

SOMETHING TO SHARE

Een vloerpuzzel van “Raad eens hoeveel ik van je hou”, omdat dat niet vaak genoeg kan worden gezegd – al doe ik dat zelden letterlijk… In elk geval houdt M. van puzzelen en ik van haar, dus iedereen is blij 🙂
Het is een kartonnen puzzel van 24 stukken, uitdagend genoeg voor de kleuter op dit moment. Puzzelkampioen grote broer K. helpt haar geduldig, grootste broer S. vindt het iets voor baby’s en de baby in kwestie kruipt er enthousiast overheen. Echt een gezamenlijk cadeau, dus.


*tweedehandsbeurs

En dat traditionele fotoboekje dan???
Dat is inmiddels zo goed als klaar, alleen wacht ik nog even met het afdrukken tot ik ook dat van grote broer K. kan laten printen. Nu ben ik toch al te laat, en zo kan ik ineens op de verzendkosten besparen… Foei!

‘Nog meer dan 300 nachtjes slapen voor ik weer jarig ben..’, verzuchte de dame in kwestie vandaag. ‘Mag ik een aftelkalender?’

Wat is het favoriete speelgoed van jullie kinderen? Of waar droom je stiekem zelf van? En waar speelde je zelf als kind graag mee?

 

Comments

comments

4 comments on “Cadeautjes voor een meisje van 4

  1. Gelukkige verjaardag M!
    Die chocoladetaart ziet er superlekker uit, amai! En die houten etenswaren, daar zou ik nog bijna zelf weer mee gaan spelen 🙂

    1. En heeft ze ook nog fruitstukjes, snoepjes, paddestoelen, boontjes, erwten en wortels, pasta en olijven!

Comments are closed.